Suriye son dakika: Türkiye PYD/YPG'yi yeniden vurdu

Suriye son dakika: Türkiye PYD/YPG'yi yeniden vurdu

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerine dün başlattığı top atışları devam ediyor... Fırtına obüsleri bugün de vurdu...

İngiliz Reuters haber ajansı, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne dayandırarak, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçleri tarafından kontrol edilen bölgeye bir kez daha top atışı gerçekleştirdiğini duyurdu. Haberde, top atışı sırasında en az 2 YPG'linin öldüğü belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri obüslerle dün Halep'in kuzeyindeki Azez çevresinde ilerleyen, terör örgütü PKK’nın Suriye'deki uzantısı PYD’nin silahlı gücü YPG’nin mevzilerine ve rejim güçlerine top atışları yapmıştı.

Askeri kaynaklar, YPG ve rejim güçlerine angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildiğini açıklamıştı. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Örgütü, Azez’deki hedefler arasında YPG’nin çarşamba günü ele geçirdiği Miniğ Hava Üssü olduğunu da belirtmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, dün yapılan top atışlarının ardından bu sabah Suriye'nin kuzeyindeki PYD/YPG güçlerini bir kez daha vurdu. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, Halep'e bağlı Azez ilçesinde bölücü terör örgütü PYD/PKK hedeflerini Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı.

16-02/14/20160214_2_14262582_5437415.jpg

Kilis sınır hattında konuşlu birliklerden Fırtına obüsleriyle Azez'deki bölücü terör örgütü PYD/PKK hedeflerine gerçekleştirilen top atışlarının sesi, bölgede duyuldu.

16-02/14/20160214_2_14262582_5437418.jpg

Halep'e bağlı Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden dün, bölücü terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Akçabağlar üs bölgesine ateş açılması üzerine, TSK unsurları tarafından angajman kuralları çerçevesinde karşılık verilmişti. 

PYD bölgesi topçu atışıyla vuruluyor:

İşte YPG'yi vuran yüzde yüz yerli Fırtına Obüsü:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN