ABD'den YPG'ye uyarı: Karışık durumdan istifade etmeye kalkmayın

ABD'den YPG'ye uyarı: Karışık durumdan istifade etmeye kalkmayın

Türkiye'nin Azez'de YPG mevzilerini vurmasının ardından ABD'den ilk açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, YPG'ye karışık durumdan istifade ederek yeni bölgeleri ele geçirmeye çalışmamaları çağrısında bulunduklarını bildirdi.

ABD'den Türk güçlerinin obüslerle YPG mevzilerini vurmasının ardından ilk açıklama geldi.

Endişeliyiz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın açıklamasında, Türkiye'nin angajman kuralları çerçevesinde Suriye'de YPG ve rejim güçlerine karşılık top atışları hakkında soru sorulması üzerine durumdan endişeli olduklarını söyledi. 

Karmaşık durumu istismar etmeyin

Kirby, "Halep'in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz. Gerilimi düşürmek için çalışıyoruz. YPG'ye ve bağlantılı diğer güçlere, yeni alan kontrol etmeye çalışarak karmaşık durumu istismar etmemeleri çağrısında bulunduk.

"Türkiye'ye de bu atışları durdurma çağrısı yaptık"

Ayrıca sınırın Türkiye tarafından gelen topçu atışlarına dair de raporlar aldık ve Türkiye'ye de bu atışları durdurma çağrısı yaptık" dedi.

'Münih' vurgusu

Türkiye ve PYD'nin Azez koridorunun hemen doğusunda ortak bir düşmanı olduğunu söyleyerek IŞİD'i kasteden ABD Dışişleri Sözcüsü, "Her iki tarafa da bu ortak tehdide odaklanmaları, ki bu tehdit azalmadı, ve Münih'te uzlaşıldığı üzere saldırıları durdurmaları çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN