Beştepe'de ilk 29 Ekim Resepsiyonu coşkusu

Beştepe'de ilk 29 Ekim Resepsiyonu coşkusu

Geçen yıl Ermenek Faciasına denk geldiği için yapılamayan 29 Ekim Resepsiyonu bu yıl ilk kez Beştepe'de gerçekleşti. Resepsiyon Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı. Müzik dinletisi ile devam eden resepsiyonda Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde Beştepe'de ilk 29 Ekim Resepsiyonu gerçekleştirildi. Resepsiyon Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları

"Bölgemizdeki gelişmeler ve terör olayları bizi, cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olan 2023 için belirlediğimiz hedeflerimize ulaşmaktan asla alıkoymayacaktır.

İçimize kapanarak, enerjimizi heba ettik

Devlet ve millet arasında bilinçli bir şekilde oluşturulan ve sürekli derinleştirilmeye çalışılan mesafe yüzünden, ülkemizde sık sık darbecilere ve vesayet odaklarına gün doğdu. Bu yüzden benzer şartlarda yola çıktığımız ülkelerin çoğu, demokraside ve kalkınmada önemli mesafe katederken, biz sürekli kendi içimize kapanarak, enerjimizi iç mücadelelerle heba ederek geride kaldık.

"Devletle millet el ele verdiğinde..."

Fakat milletimiz demokrasi yolundaki kararlılığından, milli iradeyi hakim kılma mücadelesinden asla vazgeçmemiştir. Türkiye'nin son dönemi bu bakımdan tarihi mesafelerin katedildiği çok önemli ilerlemelerin kaydedildiği bir dönemdir.

Ülkemizin bugün sahip olduğu güçlü alt yapının, ekonomik değerlerin ve demokratik kazanımların son 13 yılın ürünüdür. Devletle milletin el ele verdiğinde, aynı değerler etrafında bütünleştiğinde, aynı hedeflere yöneldiğinde hangi başarıların elde edildiğini görmek isteyen bu dönemi iyi incelemelidir.

"En büyük kazanımımız budur"

Milletimizin alın teriyle ve gerektiğinde kanıyla devletinin yanında olduğunu her zaman göstermiştir. Cumhuriyetimizin 92. yılında iftiharla anacağımız en büyük kazanımımız budur. Ülkenin yöneticileri olarak bizlere düşen milletimizin beklentilerine cevap vermek için gece gündüz çalışmaktır."

Erdoğan'ın konuşmasından sonra Beştepe'de bir sürpriz yaşandı. 

Personelden sürpriz

29 Ekim resepsiyonunda bir ilk daha yaşandı. Resepsiyonda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görev yapan garson koruma ve sanatçılar 'Uzun ince bir yoldayım' türküsünü söyledi. Personelin bu sürprizi resepsiyona katılan misafirler tarafından ilgiyle karşılandı.

Erdoğan soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan resepsiyonun başındaki konuşmasından sonra gazeteciler demeç verdi. Erdoğan 1 Kasım'daki sonuca saygı göstereceğini söyleyen Erdoğan "2 Kasım sabahı milletimizin tercihi hangi istikametteyse şüphesiz ki o istikametten çıkacak olan neticeye hep birlikte saygı göstereceğiz ve sandıktan çıkan o neticeyi hep birlikte sahipleneceğiz ve ondan sonrada tabi ki yeni Türkiye'nin inşallah geçtiğimiz beş ay içinde yaşadığı sıkıntıları tekrar yaşamayı istemiyoruz.

"Pazar günü 2023 süreci bir kırılmadır"

Bu sıkıntıları yaşamadan bir gelecek inşa edelim diyoruz. Çünkü Türkiye'nin kaybedecek bir vakti yok, bu kayba tahammülümüz yok. Onun için pazar günü adeta ülkemiz için gerçekten 2023 süreci bir kırılmadır ve bu kırılma noktasında inanıyorum ki milletimiz tercihlerini o istikamette kullanacaktır." dedi.

"Korku vermenin gayreti içindeler"

PYD ve seçim güvenliği ve Medeni Konak'ın öldürülmesine değinen Erdoğan, "Ne kadar önlem alırsanız alın maalesef önlemin ulaşamadığı yerler olabiliyor. Bu olay bir şey gösteriyor, ülkemizde hala 'Biz sırtımızı herhangi bir terör örgütüne, şuraya buraya dayamadık' diyenlerin seçim arifesinde nasıl bir yerlere sırtını dayayarak, korku vermenin gayreti içinde olduklarını burada böylece görmüş olduk" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN