Beşiktaş kampındaki gizemli mentor!

Beşiktaş kampındaki gizemli mentor!

KARAR, Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'deki 14. şampiyonluğunu analiz ediyor. Başta Gomez ve Gökhan olmak üzere bazı oyuncuların ‘yıldız kaprisi’nden sıkılan Şenol Güneş, çareyi 2002’deki uygulamasında buldu. 2002’de Milli Takım’da birlikte çalıştığı profesör Turgay Biçer ile temasa geçen tecrübeli hoca, Biçer’i gizlice Antalya kampına soktu ve takımla görüştürdü.

[Karar]

SELİM YILDIRIM

KUPAYA UZANAN ZORLU YOL - 2

İlk yarı itibarı ile Siyah-Beyazlı takım için ligde işler iyi gidiyordu. Ancak Avrupa Ligi’nde son maç 10 Aralık 2015’te oynanmış ve 3-1’lik Sporting Lizbon yenilgisi ile H Grubu’nda çıkılamamıştı. Bu durum camia için ilk hayal kırıklığıydı. Artık Kartal’ın önünde Ziraat Türkiye Kupası ve lig şampiyonluğu hedefleri kalmıştı. Ki onlardan kupa hedefi de sezonun flaş takımı Torku Konyaspor tarafından elinden alınacaktı.

Ligde ise ilk 17 maçlık periyot Fenerbahçe’nin 1 puan önünde tamamlanmış, Galatasaray ise 11 puan geride kalınca bir anlamda Fenerbahçe tek rakip olmuştu. Ama ikinci yarı öncesi yaşanan iki olay Beşiktaş’ı çok zor durumda bırakmıştı. Ersan’ın Çin’e satılmasının ardından Rhodolfo da sakatlanıp sezonu kapatınca bir anlamda savunma düşmüştü. Devre arasında Marcelo ve Alexis transferleri yapılmış olsa da uyum sorunu yaşanmış, Ersan-Rhodolfo ikilisi birçok maçta aranmıştı...

16-05/17/resimid_3092880.jpg

KAPRİSE MÜSAMAHA YOK!

Ancak devre arası öncesi teknik direktör Şenol Güneş’in kafasını kurcalayan önemli bir sorun daha vardı. Başta Mario Gomez ve Gökhan olmak üzere bazı oyuncular ‘yıldız kaprisi’ diye tabir edilecek davranışlarda bulunuyorlardı. Güneş’in bu tip davranışlara müsamaha göstermeye kesinlikle niyeti yoktu. Stresin giderek artacağı haftalarda yıldız kaprisi ile uğraşmak istemeyen tecrübeli teknik adam, tedbirini devre arasında aldı. Türkiye’nin 3. sırada tamamladığı 2002 Dünya Kupası’nda birlikte çalıştığı Türkiye’yi mentor kavramı ile tanıştıran profesör Turgay Biçer’i bir kez daha göreve davet eden Güneş, Biçer’i gizlice Antalya kampına soktu. Başarılı teknik adamın bu hamlesi bir çok bakımdan olumlu sonuçlandı...

16-05/17/resimid_2676245.jpg

QUARESMA YENİDEN KAZANILDI

Gomez, sezonun ilk yarısında olduğundan çok daha yapıcı davranmaya başladı. Biçer’in uygulamaları, oyundan alındığında moroli bozulan ve bir dönem yol ayrımına çok yaklaşan Quaresma’ya da iyi gelmişti. Teknik direktör Güneş’in de sık sık özel görüşmeler yaparak kendisine duyduğu güveni dile getirdiği portekizli yıldız, ikinci yarıda kariyerinin en iyi dönemlerinden birini yaşamıştı. Sadece klasını sahaya yansıtmak ile kalmamış, hem hücum pres hem de savunmaya katkı anlamında müthiş verimli olmuş ve sık sık tribünlerin tezahüratları ile ödüllendirilmişti. Ancak Biçer operasyonunun sonuç vermediği bir oyuncu kalmıştı. Gökhan Töre, ‘yıldız kaprisi’nden bir türlü vazgeçememişti. Bir antrenmanda yedek takımda oynayacağını öğrenince Güneş’e tepki gösteren ve ‘Sakatım’ diyerek çalışmaya katılmayan Gökhan’ın ‘suyu ısınmaya’ başlamıştı...

16-05/17/resimid_3095352.jpg

GÖKHAN İLK 11'İ UNUTTU

Bireysel problemler ile uğraşarak enerji harcamak yerine şampiyonluğa odaklanmak teknik direktör Şenol Güneş, bu olayın ardından Gökhan’a karşı tavrını net bir şekilde ortaya koydu. İlk 11’in değişmez isimlerinden biri olan yıldız oyuncu, bıçak altına da yattığı o dönemden sonra ilk 11’de boy gösteremez oldu. Sık sık yedek soyunan Gökhan’a ‘ya haddini bilerek takım için oyna, ya da kendine yeni bir rota çiz’ mesajı veren güneş, yine de oyuncusunun üzerini tam olarak çizmedi.

Devre arası kampı öncesi öne çıkan bir diğer sıkıntı da Tolga’nın performansıydı. Sık sık eleştiri oklarının hedefi olan tecrübeli file bekçisi, bir önceki sezon olduğu gibi yine avrupa ligi’ne veda edilmesinin sorumlusu olarak gösteriliyordu. Günay da henüz yeterli tecrübede görülmediğinden devre arası Denys Boyko kadroya katılmıştı.

16-05/17/18krr21bjk.jpg

BOYKO PERFORMANS ARTIRDI!

Ligde Antalyaspor ve Kasımpaşa maçlarında, kupada ise Torku Konyaspor ile oynanan iki karşılaşmada şans bulan Boyko, Dnipro’daki performansının çok altında kalınca kale yine Tolga’nın olmuştu. Ancak yine de Boyko harekatı beşiktaş’a bir anlamda katkı sağlamıştı. Kalesini devralan Tolga, ilk yarıya oranla çok daha iyi maçlar çıkarmış ve şampiyonlukta pay sahibi olmuştu. Yediği gol sayısı ilk yarı ile orantılı gitse de savunma hatalarının fazlalaştığı bu bölümde tolga’nın yaptığı kurtarış sayısı da artmıştı.

Defansif zaaflarından basit goller yemeyi sürdüren Kara Kartal, çoğu maçta yediğinden çok atmayı başarmıştı. Gol bulamadığı Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisi (2-0) ile Kasımpaşa (2-1) sınavlarını puansız kapatan Beşiktaş, Başakşehir (2-2) ve Akhisar (3-3) maçları dışında 3 puanı hanesine yazdırmış ve şampiyonluk yürüyüşünü sürdürmüştü.

'Kupaya uzanan zorlu yol' yazı dizimizin birincisini okumak aşağıdaki habere tıklayabilirsiniz

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN