Bakanlık büyükanne maaş projesinin başvuru süresini uzattı

Bakanlık büyükanne maaş projesinin başvuru süresini uzattı

Bakanlık büyükanne maaş projesinin başvuru süresini uzattı. Son başvuru 20 Şubat'ta yapılacak.

Büyükanne maaşı için başvurular 9 Şubat tarihinde başlamıştı. Başvuru sayısındaki fazlalık nedeni ile 28 Şubat'a kadar olan başvurular dün sona ermişti.

Bakanlık 12 ay süreyle 425 TL karşılıksız maddi destek kapsamındaki büyükanne maaşı projesine başvurularını 20 Şubat'a uzatma kararı aldığını açıkladı.

BÜYÜKANNE MAAŞININ DETAYLARI

Büyükanne Projesi kapsamında, annenin fiilen çalışyor olması kaydıyla, 3 yaşını doldurmayan torununa bakanbüyükannelere 12 ay süreyle 425 TL karşılıksız maddi destek verilecek.

Proje kapsamında başvurular 9 Şubat - 28 Şubat (dahil) 2017 tarihleri arasında alınacak. Bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirilmeyecek.

Proje kapsamında başvurunuzu elektronik ortamda: https://buyukanne.csgb.gov.tr internet adresindenanında yapabilirsiniz. Elektronik ortamda yapılan başvurularda herhangi bir belge teslimine gerekbulunmuyor.

Bu form ise herhangi bir nedenle elektronik ortamda başvuru yapamayan vatandaşlarımız için hazırlandı. Elektronik ortamda başvuru yapılamaması halinde, bu başvuru formu 3 yaşını doldurmamış çocuğu olananne tarafından eksiksiz olarak doldurulup, imzalanarak, en yakın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne yada Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne teslim edilmeli.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru formunu ve bu forma ek anketi tam olarak doldurmayanların başvuruları değerlendirilmeyecek,başvuru şartlarından herhangibirini karşılamayanların başvuruları ise reddedilecek.

Başvuru şartları şunlar:

-Türk vatandaşı olmak,
-Belirlenen illerde ikamet ediyor olmak,
-Çocuk ve annenin aynı evde, büyükannenin ise aynı il sınırları içinde ikamet ediyor olması,
-Başvuru tarihi itibarıyla bakımı üstlenilecek çocuğun 3 yaşını doldurmamış olması
-Annenin en az 18 yaşında olması,- Annenin özel sektörde, iş sözleşmesine tabi ve sigortalı olarak bir işte fiilen çalışıyor olması ve destek süresiboyunca işten ayrılmaması (sigortalı adına Sosyal Güvenlik Kurumu’na en az 360 tam gün prim ödenmiş olmalıdır.),- Annenin 4857 sayılı İş Kanununda düzenlenen analık hali izin süresini (doğum sonrası 8 hafta) geçirmiş olması vebaşvuru tarihinde fiilen çalışıyor olması,- Anne ve babanın ücret gelirinin belirlenecek üst sınırı aşmaması,
-Annenin işvereni ile üçüncü dereceye kadar (üçüncü derece dâhil) kan ve kayın hısımlık ilişkisinin bulunmaması,
-Karşılıksız desteğin verildiği süre boyunca çocuk bakımı amacıyla ayrıca bir bakıcı istihdam edilmiyor olması,
-Büyükannenin çocuk bakımını engelleyecek fiziksel veya ruhsal rahatsızlığının bulunmaması.

Projeye katılımınızın Bakanlıkça uygun görülmesi halinde; yukarıda sayılan tüm şartları taşıdığınıza ilişkinyazılı taahhüt/resmi belge vermeniz istenecek.

Proje kapsamında yalnızca aşağıdaki illerde ikamet edenler başvuru yapabilecek.
Sakarya, Konya, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Gaziantep

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN