Bakan Yılmaz: Bu milletin hakkı için adım atmaktan kaçınmayız

Bakan Yılmaz: Bu milletin hakkı için adım atmaktan kaçınmayız

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM'yi bilgilendirmek için yaptığı konuşmada, "Türkiye bir savaş istememektedir. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Ancak bu milletin hakkı ve hukukunu korumak için adım atmaktan çekinmeyeceğiz" dedi. 

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Suriye'de yaşananlar hakkında Meclis'i bilgilendirdi. İsmet Yılmaz'ın sözlerinden satırbaşları şöyle: 

YPG Rusya'nın maşası

"PYD/YPG burada bir fırsat görmektedir. Biz uyardık. Rusya ile eşgüdüm halinde Minnağ üssünü ele geçirdiler. Azez sınırmızın yanı başındadır. Bu saldırlar mülteci akınını artırmaktadır. Arap ve Türkmenlerin yaşadığı bölgede kimin taşeronluğu yapılmaktadır. PYD/YPG Rusya'nın maşası haline dönmüştür.

Kürtleri biz misafir ettik

Topçu birliklerimiz angajman kuralları çevresinde bölgeyi vurmaktadır. Kürtlere karşı bir tutum değildir. Halepçe'ye kimyasal silahla saldırıldığında 500 bin kişiyi kabul eden biziz. Kobani işgal edildiğinde Kürt kardeşlerimizi de misafir eden biziz. 

Bizim tutumumuzun meşru bir temeli var. Türkiye kendi güvenliği için her türlü önlemi alır. Halkımızın, devletimizin güvenliği için her adımı atarız.

Muhaliflerin yanındayız

Müttefik ülkeleri bilgilendirdik. İnsani durumunda daha da kötüleşmesi, mülteci akınını engellemek ve Suriye'deki muhaliflerin yanında olduğumuzu göstermemiz gereklidir. 

Savaş istemiyoruz ama

Bununla birlikte terörle mücadelemiz devam edecektir. Sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getireceğiz. Türkiye bir savaş istememektedir. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Bu millletin hakkı ve hukukunu korumak için adım atmaktan çekinmeyeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN