Ankara'dan ABD'ye Suriye operasyonu yanıtı

Ankara'dan ABD'ye Suriye operasyonu yanıtı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin CNN'e yaptığı "Suriye'nin kuzeyine Türkiye ile operasyon yapacağız" açıklamasının ardından Ankara'dan yanıt geldi. Türk yetkili, bahsedilen operasyonun kara değil, hava operasyonu olduğunu açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin CNN’e yaptığı "Türkiye-Suriye sınırında 98 kilometrelik bir kısmı Türklerle birlikte operasyona girerek kapatacağız" açıklaması, "Türkiye ile ABD bir kara operasyonuna mı hazırlanıyor" sorusunu gündeme getirdi.

"Adımlar atacağız"

Ankara'daki yetkililer, Kerry'nin bu sözlerle IŞİD'e karşı bir kara operasyonunu değil, geçmişe göre daha güçlü ve etkin bir hava operasyonunu kastettiğini söylediler. Bir Türk yetkili Hürriyet'e, "IŞİD'e karşı Amerikalarla ortak mücadele ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de ortak adımlar atacağız. Bunu göreceksiniz" dedi.

"Hava operasyonları ile muhaliflere destek verilecek"

Bir başka kaynak da, havadan yapılacak operasyonlarla Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele eden muhalif güçlere destek verileceğini söylemekle yetindi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN