Af Örgütü'nden Yemen raporu: Korkunç suçlar işleniyor

Af Örgütü'nden Yemen raporu:
Korkunç suçlar işleniyor

Uluslararası Af Örgütü'nün Yemen'deki savaşla ilgili yayımladığı rapor, savaşan tarafların işlediği suçları ortaya koydu. Ayrıca Suudi Arabistan öncülüğündeki hava koalisyonunun saldırılarında yarısı sivil olmak üzere 2 bin kişinin öldüğü belirlendi.

[Karar]

Uluslararası Af Örgütü, Yemen'de süren savaşa dair çarpıcı bir rapor yayımladı. "Yemen: Unutulan Savaş" başlık raporda, Husiler ile Suudi Arabistan yanlısı rejim güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 2 binden fazla sivilin öldüğü belirtildi.

Yemen'in 22 vilayetinden 20'sinin savaştan etkilendiği ifade edilen raporda, 1 milyon 400 bin kişinin yurtiçi mülteci konumuna düştüğü kaydedildi. Raporda ayrıca Yemen nüfusunun yüzde 80'inin gıda, su, barınma ve yakıt gibi temel ihtiyaçlardan mahrum kaldığı vurgulandı.

Hava saldırılarında bine yakın sivil öldü

Öte yandan önde gelen ajansların haberlerinden derlenen istatistiklere göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin 25 Mart'ta başlattığı hava operasyonlarında şu ana kadar bine yakın sivil hayatını kaybetti. Suudilerin yanısıra Mısır, Fas, Ürdün, Kuveyt, Katar ve Bahreyn'in dahil olduğu, İngiltere ve ABD'nin ise istihbarat desteği verdiği hava koalisyonunun operasyonlarında toplam iki bine yakın kişi öldü.

15-09/29/30a7fbd34e681e3bf35b1c3a9d41e5dbc6c044f0.jpg

Misket bombası kullanıyorlar

Af Örgütü'nün raporunda, koalisyon güçlerinin ev, okul, cami, pazar alanı gibi birçok hedefe yönelik saldırılar düzenlediği aktarılırken, vurulan yerlerin yakın çevresinde hiçbir askeri hedef bulunmamasına dikkat çekildi. Ayrıca koalisyon güçlerinin, operasyonlarda uluslararası hukuk tarafından yasaklanmış olan misket bombası da kullandığı ifade edildi.

Her iki taraf da savaş suçu işliyor

Af Örgütü, Yemen'de savaşan her iki tarafın da sivilleri hedef almak, sivillerin bulunduğu ev ve binalara saldırmak, tıbbi tesisleri hedef almak ve sivillerin bulunduğu alanlardan saldırıda bulunmak olarak tasnif ettiği savaş suçlarına karıştığına dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN