ABD, Cenevre'ye davet edilmeyen PYD ile Suriye'de görüştü

ABD, Cenevre'ye davet edilmeyen PYD ile Suriye'de görüştü

ABD Başkanı Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk'ün de aralarında bulunduğu Amerikalı diplomatlar, Suriye'nin kuzeyindeki Kobani kentinde PYD yetkilileri ile görüştü. Böylece ABD, Suriye'ye ilk kez Cenevre görüşmelerine davet edilmeyen PYD ile görüşmek için üst düzey diplomatlarını göndermiş oldu.

[Karar]

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett Mcgurk'ün de aralarında bulunduğu İngiliz, Fransız ve ABD'li diplomatların, PYD yetkilileri ile görüşmek üzere Kobani'ye gittiği bildirildi. Bu ziyaretle ABD'li üst düzey hükümet yetkilileri ilk kez Suriye topraklarına girmiş oldu.

16-02/01/cahajyfwaaaoinh.jpg
McGurk (solda), PYD yetkileriyle eş sıkıştı.

AFP'ye konuşan bir Kürt kaynak, "IŞİD'e karşı uluslararası koalisyondan üst düzey askeri bir heyetle Suriye Smokratik Güçleri (SDG) arasında IŞİD'le mücadele konusunun görüşüldüğünü" söyledi. Görüşmenin önümüzdeki dönemde bölgede yaşanacak gelişmelerde önemli bir etkisinin olacağını vurgulayan kaynak, görüşmeye ilişkin ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı.

16-02/01/cahajydwwaazejg.jpg
Görüşmenin içeriğine dair ayrıntılı bilgi verilmedi.

Zamanlaması manidar

Ajansa konuşan ABD'li bir yetkili ise görüşmenin "Uluslararası koalisyonun IŞİD üzerindeki baskısını artırmak amacıyla yapıldığını" kaydetti.

Ziyaretin Suriye krizinin çözümü için İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan görüşmelerle aynı zaman denk gelmesi dikkat çekti. PYD ve bir kısım Arap gruplardan oluşan SDG, Türkiye'nin baskısı nedeniyle Cenevre görüşmelerine davet edilmemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN