ABD, Afganistan'da hastaneyi bilerek bombaladı

ABD, Afganistan'da hastaneyi bilerek bombaladı

ABD uçaklarının, Taliban'a yönelik operasyonlarda Afganistan'ın Kunduz kentindeki bir hastaneyi kasten bombaladığı ortaya çıktı.

Sınır Tanımayan Doktorlar (STD) örgütü, ABD ve Afgan yetkililerine hastanenin yerinin bildirilmesinden sonra 30 dakika boyunca hava saldırılarının devam ettiğini açıkladı. STD, yayımladığı açıklamada saldırıyı "mümkün olan en sert biçimde kınadığını" ifade etti.

ABD hastanenin koordinatlarını biliyordu

Açıklamada dokuz STD üyesinin yaşamını yitirdiği, en az 37 kişinin ağır yaralandığı belirtilirken, saldırı esnasında hastanede en az 100 hastanın bulunduğu kaydedildi. Ayrıca henüz tespit edilemeyen ölümler olduğu ifade edildi.

STD ayrıca, hastanenin koordinatlarını ABD'li yetkililere ve Kabil hükümetine 29 Eylül'deki çatışmalardan itibaren defaatle bildirildiğini belirtti.

15-10/03/cqyxawnwuaaxtvi-1443870122.jpg
Sınır Tanımayan Doktorlar'ın Kunduz'daki hastanesi.

NATO kabul etti

Hastanenin ABD uçakları tarafından vurulduğunu doğrulayan NATO'nun, olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi. Afganistan'daki ABD güçlerinin sözcüsü Albay Brian Tribus ise hastane binasının yakınlarına yapılan bir bombalamanın hastaneyi de etkilemiş olabileceğini öne sürdü.

28 Eylül günü Taliban'ın Kunduz kentinde kontrolü ele geçirmesinin ardından Kabil hükümeti, şehri geri almak için ABD'nin hava desteğiyle operasyon başlatmıştı. Devam eden çatışmalarda ABD uçakları dün gece bir hastaneyi bombalamıştı.

Stratejik açıdan önemli olan Kunduz şehrinin büyük bölümünün hala Taliban'ın kontrolünde olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN