Obama'dan Kunduz'daki hastane katliamı için taziye

Obama'dan Kunduz'daki hastane katliamı için taziye

ABD Başkanı Obama, Afganistan'ın Kunduz kentinde Sınır Tanımayan Doktorlar'a ait hastaneye düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınladı. Hastanenin ABD uçakları tarafından bilerek bombalandığı ileri sürülüyor.

Afganistan'ın Kunduz kentinde, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün hastanesine yönelik, 12'si doktor 19 kişinin ölümü, 50'den fazla kişinin yaralanması ile sonuçlanan hava saldırısının yankıları sürüyor.

Hastanenin, ABD'ye koordinatları bildirildiği halde hedef olmuş ve 30 dakika boyunca bombalandığı ortaya çıkmıştı.

Obama'dan taziye mesajı

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentinde Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün (MSF) faaliyet gösterdiği hastaneye yönelik hava saldırısında ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Obama, yazılı açıklamasında, Amerikan halkı adına, Kunduz'da Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü hastanesindeki trajik olayda hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve sivillerin yakınlarına taziyelerini ilettiğini belirtti.

ABD Savunma Bakanlığının saldırıya ilişkin kapsamlı soruşturma başlattığını vurgulayan Obama, soruşturma sonuçlanıncaya kadar da bu trajediye ilişkin kesin hükümde bulunmayacaklarını kaydetti.

Eşi Michelle ile dualarının saldırıdan etkilenen siviller ve aileleriyle olduğunu ifade eden Obama, Afganistan'ın güvenliği için uluslararası ortaklarıyla Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ve Afgan hükümetiyle yakından çalışmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentinde MSF'nin işlettiği hastanenin ABD uçaklarınca yapıldığı iddia edilen hava saldırısında vurulması sonucu 19 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

WASHINGTON/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN