ABD'nin Kunduz'daki hastane katliamından sonra şehirde doktor kalmadı

ABD'nin Kunduz'daki hastane katliamından sonra şehirde doktor kalmadı

Afganistan'ın Taliban kontrolünde bulunan Kunduz kentinde ABD uçaklarının bir hastaneye düzenlediği ve 22 kişinin öldüğü saldırıdan sonra şehirde hiçbir yardım kuruluşunun kalmadığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM), Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz'da Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün faaliyet gösterdiği hastaneye saldırının ardından kentte halen faaliyet gösteren hiçbir yardım kuruluşunun kalmadığını ve 300 bin kişinin sağlık hizmetlerinden mahrum bulunduğunu bildirdi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, hava saldırısına hedef olan hastanenin ülkenin kuzey doğusundaki tek hastane olduğuna işaret etti.

Laerke, "Hastaneye saldırının ardından kentte faaliyet gösteren hiçbir yardım kuruşu kalmadı ve 300 bin kişinin sağlık hizmetlerine erişimi yok" dedi.

MSF bölgeden ayrıldı

Kentin büyük bir kısmında su ve elektrik kesintisinin devam ettiğini belirten Laerke, 8 bin 500 ailenin Taliban ile Afgan güçleri arasındaki çatışmalar nedeniyle yerlerinden edildiğini dile getirdi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentindeki hastaneye hafta sonunda ABD uçaklarınca gerçekleştirilen hava saldırısında 10'u hasta ve 12'si çalışan toplam 22 kişi hayatını kaybetmiş ve 37 kişi yaralanmıştı. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü saldırının ardından Afganistan'ın kuzeyindeki faaliyetlerini askıya almıştı.

CENEVRE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN