Taliban, Afganistan'da ABD uçağını düşürdü: 11 ölü

Taliban, Afganistan'da ABD uçağını düşürdü: 11 ölü

Taliban militanları, Afganistan'daki Bagram Hava Üssü üzerinde bir ABD uçağını düşürdü. Saldırıda 6 ABD askeri ve 5 sivil hayatını kaybetti. Taliban, böylece iki haftada iki ABD uçağını düşürmüş oldu.

Taliban militanlarının, Afganistan'ın başkenti Kabil'e 47 kilometre mesafede bulunan Bagram Hava Üssü üzerinde ABD ordusuna ait bir askeri nakliye uçağını düşürdüğü bildirildi. Ayrıca uçağın düştüğü yerde beş sivilin hayatını kaybettiği açıklandı.

Afganistan'da ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin kullandığı hava üssü yakınlarında, ABD'li askerleri taşıyan bir uçağa Taliban militanları tarafından roketli saldırı düzenlendi.

Ölen askerlerin isimlerini açıklayan Pentagon ise olayın kaza olduğunu iddia etti.

Taliban, geçtiğimiz haftalarda da ABD'ye ait bir nakliye uçağını düşürmüştü.

Son haftalarda, özellikle Taliban'ın Kunduz şehrini ele geçirmesinden sonra Kabil hükümeti ve uluslararası koalisyon ile Taliban arasındaki çatışmalar şiddetlenmişti.

ABD uçakları, Taliban'a operasyon düzenledikleri Kunduz şehrinde bir hastaneyi bombardımana tutmuştu.

Halihazırda Afganistan'ın yüzde 70'inin Taliban kontrolünde olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN