AÖF final sınav giriş belgesi sınava girecek olan öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Haberimizdeki linke 2019 AÖF final sınav yerleri sorgulama ekranı için tıklayınız. 12-13 Ocak tarihlerinde yapılacak olan AÖF final sınavlarının giriş yerleri erişime açıldı. Sınava girecek yüz binlerce öğrenci sınav giriş belgesini internet üzerinden alabilecek. İşte AÖF final sınav giriş belgesi ve 2019 AÖF final sınav yerleri sorgulama ekranı ile ilgili araştırılan her şey.
Haberimizden merak ettiğiniz 2019 AÖF final sınav giriş belgesi nasıl çıkarılır? sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen öğrenciler 2019 AÖF final sınav yerleri sorgulama ekranı için tıklayınız. 2019 AÖF final sınav giriş belgesini bulabilir konu hakkında merak ettiklerinizi takip edebilirsiniz. Yeni yılın ilk AÖF sınavına kısa bir süre kaldı. 12-13 Ocak tarihlerinde yapılacak olan AÖF final sınavı için öğrenciler AÖF final sınav giriş belgesini merak etmeye başladılar. Siz de haberimizde yer alan linkten AÖF finali sınav yerleri sorgulama ekranına ulaşabilir konu hakkında merak ettiklerinizi bulabilirsiniz. Açıköğretin Fakültesinde öğrenci olanlar AÖF final sınavına girecekler. İşte AÖF güz dönemi sınav giriş belgesi ve AÖF finali sınav yerleri sorgulama ekranı hakkında son açıklamalar...
AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?
12-13 Ocak tarihlerinde yapılacak olan AÖF sınavlarının giriş yerleri sistemde erişime açıldı. AÖF resmi internet sitesi üzerinden öğrenci otomasyonuna girerek sınav giriş belgesi alınıyor. Sınav giriş belgesi ve kimlik kartı olmayan adaylar sınav salonlarına giremeyecek.
BEDELLİ ASKERLİK YAPANLAR SINAVA NASIL GİREBİLECEK?
İlgili dönemin sınavından yaklaşık 20 gün öncesinde https://aosdestek.anadolu.edu.tr/ sayfasından giriş yaparak, Görev Belgenizi ekleyerek ve talebinizi belirterek göndermeniz halinde durumunuz ilgili birim tarafından değerlendirilecektir. Ayrıca süreçle ilgili bilgilendirme yapılacaktır.
12-13 OCAK AÖF FİNAL SINAVI GİRİŞ YERİ BELGESİ ÇIKARTMAK İÇİN TIKLAYIN
BİR DERSTEN BAŞARILI OLMAK İÇİN GEÇME NOTU NEDİR?
Açıköğretim Sisteminde "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır.
"Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30'dur.
30’un altındaki başarı notlarının harf notu karşılığı FF’tir.
Harf notları bir dönem sonunda oluşan başarı notunuza göre belirlenmektedir. Her bir ders için öğrencilerin başarı notunun harf notunun karşılığı, o dönem dersi alan öğrencilerin başarı düzeyine göre değişebilmektedir.
Bir örnekle anlatacak olursak, öğrencinin Türk Dili I dersinin 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki başarı notu 70 ve o dönem için bu başarı notunun karşılığı “BB” harf notu olabilir. Yine aynı dersten 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki başarı notu 80 olan bir öğrencinin 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki harf notu ise “BB” olabilmektedir.
Başka bir örnek de verecek olursak, aynı dönemde bir dersten alınan 58 başarı notu CC harf notuna karşılık gelirken aynı dönem başka bir dersten alınan aynı 58 notu BB harf notuna karşılık gelebilmektedir
AÖF NOT SİSTEMİ
Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında “Başarı Notu” alt sınırı uygulanır. “Başarı Notu” alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30’dur.“Başarı Notu” alt sınırın altında olan öğrencilere FF harf notu verilir.
84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32 FF 0,00 Kaldı
Anadolu Üniversitesi'nde okuyan milyonlarca öğrenci AÖF sınav sonuçlarını merak ediyor. AÖF bahar dönemi sınavlarının cevap anahtarı yayınlandıktan sonra öğrenciler notlarının nasıl hesaplanacağını, derslerden geçip geçmeyeceğini anlamaya çalışıyor.
AÖF ÖĞRENCİ GİRİŞ
e-Öğrenme Hizmetleri Öğrencilerin İnternet üzerinden istedikleri zaman ve mekânda bireysel özelliklerine uygun olarak ders çalışmalarına olanak tanıyan bir dizi elektronik öğrenme hizmetinden oluşan e-Öğrenme hizmetleri; e-Kitap, e-Televizyon, e-Alıştırma, e-Sınav, e-Danışmanlık, e-Sesli Kitap, e-Destek ve e-Seminer bileşenlerinden oluşmaktadır. Öğrenciler, e-Öğrenme etkinliklerinden ücretsiz olarak 7 gün 24 saat yararlanabilmektedirler.
AÖF'DE DİJİTAL İMZA
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bürolarında kağıt israfını önlemek için öğrencilere dijital imza kolaylığı sağlandı. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi bürolarında kağıt israfını önlemek amacıyla dijital imza kullanılmaya başlandı. Öğrenciler, çevre dostu proje sayesinde bürolarda belgeleri çıktı almadan imzalayabiliyor.
İmzaların dijitalleştirilmesi ile öğrenciler, kimliklerini doğrulamak için elle yazılmış imza davranış biyometrelerini kullanıyor. İmzalama işlemi sırasında şekil, hız, darbe, kalem basıncı ve zamanlama bilgisi analiz edilerek ekrana yansıtılıyor. İmza tabletleri ile ıslak imza, yasal olarak ıslak mürekkebe eşdeğer dijital imzaya dönüştürülüyor.
Dijital imza uygulamasıyla kağıt, toner, tarama işlemleri, zaman ve insan gücünden tasarruf etmeyi amaçlanıyor.