Bayram havası dağıldı

Tarihimizde ilk defa bir Avrupa Şampiyonası’na galibiyet ile başlamamıza vesile olan, ilk düdükten son düdüğe kadar nefes kesen bir atmosfer yaşatan Gürcistan galibiyeti, herkesin yüreklerinde umut tohumunu yeşertmeye yetmişti. Açılışı 3 puanla yapmanın getirdiği mutluluk Barsinghausen’deki kampa da yansımıştı. Yüzler gülüyor, idmanlar neşe saçıyor ve hedefler adım adım büyüyordu. Gürcistan zaferinin üzerinde fazla durmadan hazırlıklar sürerken ikinci maçta rakip; turnuvanın favorilerinden yıldızlar topluluğu Portekiz’di.

Teknik direktör Vincenzo Montella, yorgunluk durumu ve hedef maçlar doğrultusunda kadroda revizyona gideceğini açıklamıştı ve nitekim maç günü geldiğinde radikal hamlelere imza attı. İlk maçta rakip filelere birbirinden şık iki gol bırakan Mert Müldür ve ‘starboy’ Arda Güler bu kez yedek kulübesinde görev bekledi. Juventus’un genç yıldızı Kenan Yıldız da kulübeye çekilenler arasında yer aldı.

Sağ bekte görev sırası Zeki Çelik’e gelirken bu kez kanat hattını, Gürcistan karşısında herkese derin bir nefes aldıran Kerem Aktürkoğlu ile Yunus Akgün oluşturdu. Kaleci konusunda ise zorunlu bir değişiklik yaşandı.

Sakatlığı bulunan Mert Günok’un yerine eldivenler Altay Bayındır’a emanet edildi.

Cristiano Ronaldo’nun kaptanlığını yaptığı Portekiz ise, ideal 11’i ile sahaya çıktı.

Hücum gücünü hemen ilk dakikalardan hissettiren Portekiz, 5 dakikada iki kez kalemizde tehdit oluştururken baskıya hücumla cevap verip maçın ilk net fırsatını Kerem ile yaşayan ‘Bizim Çocuklar’ oldu. Portekiz, teknik ayaklarının etkisi ile nakış gibi işleyen pas trafiği sayesinde orta alanı rakip yokmuşçasına geçerken, A Milli Takım’ın orta alanda rakibini yeteri kadar rahatsız edemediği göze çarptı.

Nitekim savunmada verilen açıkların cezasını Leao’nun Zeki-Yunus kanadından çevirdiği ortada Bernardo Silva kesti. Bu sezon bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda maça çıkmasına rağmen davet alan Altay Bayındır’ın hata silsilelerinin finalinde Samet, kendi ağlarını buldu ve savunma hattındaki zaafiyetin ciddiyetini en net şekilde gösterdi. Milliler, farkı azaltmak için her tempo bulduğunda hakem Felix Zwayer’in düdüklerine takılırken ilk yarı gurbetçi taraftarların Alman hakemi protestosu ile noktalandı.

Savunmadan hücuma geçişlerde yaşanan sorunları çözmek isteyen Montella, ikinci yarıya merkezde aksayan Orkun’un yerine Yusuf Yazıcı’yı sahaya sürdü. Ancak üçüncü kez savunma hatası ile gelen basit gol, Gürcistan maçında yakalanan bayram havasını averaj hesaplarına sevk etti. Montella’nın radikal değişiklikleri, ağır favori Portekiz’i hayata döndürürken liderlik umutlarını ise rafa kaldırdı.

Büyük umutlarla başlayan, Gürcistan zaferi ile bayram havasına bürünen EURO 2024 maceramız, Portekiz karşısında alınan yıkıcı mağlubiyetle yerini teknik tercihlerin eleştirisine bıraktı. 1 puanın yeterli olacağı Çekya maçı, hem Montella’nın hem de ‘Bizim Çocuklar’ın arzusunu ölçmek adına yakın dönemin en büyük sınavı olacak.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum