Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Colman Deegan, Trabzon Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanmasının ve beraberinde kadın istihdamının artırılmasının ‘akıllı ekonomi modeli’ olarak benimsenmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye’de bugüne kadar 29 milyon lira tutarında sosyal yatırım yaptıklarını dile getiren Deegan, 2011 yılından bugüne gerçekleştirilen projelerle 11 binin üzerinde kadın girişimciye ulaştıklarını bildirdi. Girişimcilikte Önce Kadın Projesi ile kadınların girişimcilik yoluyla ekonomiye tam katılımlarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Deegan, “Projenin ilk yılında 10 bin kadına ulaşmıştık. Yeni dönemde 10 bin kadına daha eğitim vererek toplam 20 ilde 20 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz.
Projemize katılan kadın kursiyerlerin girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmak ve gelecek planlarına destek vermek amacıyla düzenlediğimiz ‘Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nın başvuruları bugün itibariyle başlıyor. Yarışma sonunda kazananlara sunacağımız sermayeyi geçen yıla göre iki kat artırarak 50 bin liranın üzerine çıkardık.
Vodafone olarak kadınlara istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi. Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Çağdaş Ergin de bilişimin ekonomideki payının artması için bilimsel araştırma ve geliştirme etkinliklerini teşvik edecek ekonomik ve sosyal çalışmaların devam ettiğini söyledi.
EKONOMİYE KATKI
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları da kadınların iş hayatına katılımlarının artmasını istediklerini ifade etti. Abdulhakimoğulları, “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi, kadınların bu potansiyelini ortaya çıkarmayı, onları ekonomide daha etkin ve söz sahibi yapmayı hedefliyor. Proje ile kadınlar hem meslek sahibi olacak hem üretim yapacak hem de internet üzerinden ürünlerini satarak ekonomiye katkı sunacaklardır. Kadınlar kazandıkça yoksulluk yenilecek, Türkiye yenilenecektir” diye konuştu.