Turgut Aslan kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi

Turgut Aslan kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi

Komiser Yardımcısı olarak girdiği Emniyet Teşkilatında birçok önemli görevlerde bulunan ve en son TEM Dairesi Başkanı olarak atanan Turgut Aslan, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi. Gelen bu son dakika haberinin ardından, ‘Turgut Aslan kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir?’ soruları gündemde en çok sorulanlar arasına girdi.

FETÖ’cülerin 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde darbeci askerler tarafından rehin alınan ve başından vurularak ağır bir şekilde yaralanan Turgut Aslan’a, gazi unvanının yanı sıra Devlet Övünç Madalyası ödülü verilmişti. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirilen Turgut Aslan’ın hayat hikayesi başarılarla dolu…

TURGUT ASLAN KİMDİR?

1962’de Çorum'un Ortaköy ilçesinde doğan Turgut Aslan, 1981’de Polis Koleji’nden mezun olduktan sonra 1985’te de Polis Akademisini derece ile bitirdi.

Komiser yardımcısı olarak başladığı görevine Bingöl, Bursa, Marsilya/Fransa Başkonsolosluğu, Yozgat, Ankara ve Tunceli illeri ile Emniyet Genel Müdürlüğünün değişik birimlerinde çalışan Turgut Aslan, meslek hayatı boyunca çeşitli başarı belgeleri ile ödüllendirildi.

2014’te Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Dairesi Başkanı olarak atanan Turgut Aslan, 15 Temmuz 2016’ya dek bu görevini sürdürdü. 15 Temmuz 2016’da Jandarma Genel Komutanlığı'nda FETÖ’cü darbeciler tarafından rehin alınan Turgut Aslan, başından vurularak ağır yaralandı.

Geçirdiği operasyonlarla hayatta kalan Turgut Aslan, gazi unvanı aldı.

1'inci Sınıf Emniyet Müdürü olan Turgut Aslan, evli ve iki çocuk babasıdır.

FETÖ’nün darbe girişimi esnasında millî irade ve demokrasiyi savunmak adına gösterdiği kahramanca mücadeleden ötürü Turgut Aslan’a Devlet Övünç Madalyası verilmişti.

Turgut Aslan, Cumhurbaşkanlığı kararı ile 16 Haziran 2020 tarihi itibarıyla Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN