TEOG çıkmış sorular ve cevapları | TEOG 1. dönem sınavı soruları ve cevapları

TEOG çıkmış sorular ve cevapları | TEOG 1. dönem sınavı soruları ve cevapları

TEOG sınavı çıkmış sorular haberimizde. Binlerce öğrencinin katılacağı TEOG sınavı tarihleri belli oldu. 8. sınıf öğrencileri MEB TEOG çıkmış sorularını merak ediyor. 1. dönem sınavı hangi konuları içeriyor. Sınavlarda daha önce çıkmış soruları ve cevapları haberimizde.

 Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1ç. dönem sınavı için geri sayım başladı. Sınaz 23-24 tarihlerinde yapılacak. Sınava katılacak öğrenciler TEOG çıkmış soruları ve cevapları ile son çalışmalarını tamamlamak istiyor. Bu sene soruların zorluk derecesi merak edilirken geçen senelerde yapılan ortak sınavlarda çıkmış sorulara çözmenin de öğrencilere çok fayda sağladığı biliniyor. İşte MEB TEOG çıkmış sorular ve cevapları...

TEOG NE ZAMAN?

2016 – 2017 eğitim ve öğretim döneminin ilk dönem TEOG ortak sınav tarihleri 23 – 24 Kasım 2016 olarak duyuruldu. Mazeret sınavları ise 10-11 Aralık 2016’da yapılacak. TEOG kapsamında yapılacak ikinci dönem merkezi ortak sınavlar 26-27 Nisan 2017'de, mazeret sınavları da 20-21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek. TEOG sınavında öğrencilere her dersten çoktan seçmeli 20 soru sorulacak. Öğrenciler zamanla yarışacak, sınav süresi her ders için 40 dakika olacak. Yanlış cevaplar ise doğru cevapları etkilemeyecek.

TEOG ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ...

TEOG Birinci Dönem Sınavında, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sorular sorulacak. İlk gün öğrenciler, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, ikinci gün de Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil olmak üzere toplam altı temel dersten sınav olacaklar. Bu yıl sınavın uygulanmasında veya puanlama sisteminde herhangi bir değişiklik yok. Uzmanlara göre ise öğrencileri zorlama ihtimali olan derslerin başında Türkçe testi geliyor.

ÖNCE SORU, SONRA METİN

Türkçe: Paragraf veya şiirsorularında, önce soruyu sonra metni veya şiiri okuyun. Anlam bilgisi ile ilgili soruları kendi düşüncenize göre değil yazarın görüşüne göre cevaplandırın. Anlamını bilmediğiniz sözcükleri cümlenin gelişine dikkat ederek bulmaya çalışın.

İŞLEMLERİ YAZARAK ÇÖZÜN

Matematik: Soruyu, verilenle isteneni ayırt ederek okuyun. İşlem basamaklarını akıldan değil yazarak çözün, ayrıca işlem bittiğinde sağlamasını yapın. Sınavdaki üslü ve kare köklü sayılarla ilgili soruları incelerken öğretmeninizin konuyu nasıl anlattığını düşünün.

DOĞRU OKUYUP DOĞRU ANLAMAK ÖNEMLİ

Fen Bilimleri: Sadece biyoloji konularından (canlılar ve hayat) sorumlusunuz. Dolayısıyla soruları doğru çözmek için, doğru okuyup doğru anladığınızdan emin olmanız gerekiyor. Türkçe sınavında olduğu gibi paragraf sorularında önce soruyu, sonra paragrafı okumanız gerekiyor.

HEM BİLGİ, HEM YORUM GEREKİYOR

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Bu testtlerde bilgi kadar yorum gerektiren sorular bulunuyor. Dolayısıyla soru ile ilgili bilgilerinizi tam hatırlamanız önemli. Çözerken takıldığınızda ise mantığınızı kullanmaya dikkat edin.

SÖZCÜKLERİN ANLAMINI BİLEN YAPAR

Yabancı Dil: Bu alandaki soruların çözümü öncelikle sözcüklerin anlamını bildiğiniz ölçüde kolay olur. Soruların çoğunu Türkçe’de olduğu gibi doğru anlayarak çözebilirsiniz.

TEOG PUANI HESAPLAMA

Yılsonu Başarı Puanı

Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Öğrencilerin 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.

Binlerce öğrencinin katılacağı TEOG sınavı tarihleri belli oldu. 8. sınıf öğrencileri MEB TEOG çıkmış sorularını merak ediyor. 1. dönem sınavı hangi konuları içeriyor. Sınavlarda daha önce çıkmış soruları ve cevapları haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN