Türksat 6A'nın rotasında yeni adım: 4'üncü ateşleme gerçekleştirildi

Türksat 6A'nın rotasında yeni adım: 4'üncü ateşleme gerçekleştirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun yörünge yolculuğunda dördüncü ateşleme sürecinin başarıyla tamamlandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu Türksat 6A'nın ateşleme sürecine dair önemli bir paylaşımda bulundu.

Uraloğlu, Türksat 6A'nın yörünge yolculuğu için planlanan ateşlemelerin devam ettiğini belirterek, "21.50 itibarıyla başlayan ve 38 dakika süren 4. ateşleme başarıyla tamamlandı. Böylece uydumuzun dönme hızını yavaşlatmış olduk." açıklamasında bulundu.

ATEŞLEME BAŞARIYLA TAMAMLANDI

TÜRKSAT 6A'nın yörünge yolculuğu için planlanan ateşlemelerin devam ettiğini belirten Uraloğlu, "21.50 itibarıyla başlayan ve 38 dakika süren 4. ateşleme başarıyla tamamlandı. Böylece uydumuzun dönme hızını yavaşlatmış olduk." ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN