Roblox'tan yeni hamle! Erişim engelinin kaldırılması için harekete geçildi: Türkiye'de ofis açacak

Roblox'tan yeni hamle! Erişim engelinin kaldırılması için harekete geçildi: Türkiye'de ofis açacak

Roblox'a erişim engeli getirilmişti! Şimdi de Roblox, erişim engelinin kaldırılması için harekete geçti! Türkiye'de ofis açılacak...

Üç ay önce Türkiye’de erişimi yasaklanan çevrimiçi oyun platformu Roblox, ülkeye yeniden dönme niyetini duyurdu. Roblox Başkan Yardımcısı Nicky Jackson Colaco, platforma erişimin yeniden sağlanması durumunda Türkiye’de ofis açmayı düşündüklerini açıkladı. Ekonomim yazarı Vahap Munyar'ın haberine göre, Colaco, yerel yetkililerle işbirliği içinde çalıştıklarını ve yasal süreçleri aktif olarak takip ettiklerini belirtti.

ROBLOX'UN TÜRKİYE'YE VERDİĞİ ÖNEM

Roblox'tan Türkiye'deki yasakla ilgili açıklama: Erişimin yeniden sağlanması için iş birliği yapıyoruz

Colaco, Roblox'un dünya genelinde yalnızca birkaç ülkede doğrudan ofisi bulunduğunu ifade ederek, Türkiye’de de bir ofis açma ve yerel dilde hizmet verecek moderatörler dahil özel bir ekip kurma planları olduğunu vurguladı. Bu karar, Roblox’un Türkiye pazarına verdiği önemi gösteriyor. Colaco, son beş yıl içinde Türkiye’deki geliştiricilere toplamda 287 milyon lira ödeme yapıldığını da sözlerine ekledi.

ROBLOX NEDEN ENGELLENDİ?

Roblox, kullanıcıların kendi oyunlarını yaratıp diğer oyuncularla etkileşimde bulunabildiği bir çevrimiçi oyun platformu olarak biliniyor. Ancak, platformda çocukların istismarına neden olabilecek içeriklerin bulunduğu gerekçesiyle Türkiye’de erişime engellenmişti. Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin 7 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/5282 sayılı kararıyla alınan bu yasak, çocukların güvenliğini koruma amacı taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN