Neredeyse herkesin bilgisayarında bulunuyor! O antivirüs programının kullanıcı verilerini sattığı ortaya çıktı

Neredeyse herkesin bilgisayarında bulunuyor! O antivirüs programının kullanıcı verilerini sattığı ortaya çıktı

Çoğu bilgisayarda kurulu olan popüler antivirüs uygulaması Avast'ın kullanıcı verilerini sattığı ortaya çıktı! Herkes güvenilir sanıyordu...

Dünyanın önde gelen antivirüs yazılımlarından biri olarak uzun yıllardır güvenilirliğiyle bilinen Avast, beklenmedik bir skandala imza attı. Amerika Federal Ticaret Komisyonu'nun yaptığı inceleme sonucunda, Avast'ın kullanıcı verilerini izinsiz bir şekilde satışa sunduğu ortaya çıktı. Şok edici bu ihlal, şirketi 16.5 milyon dolarlık ağır bir tazminata mahkum etti.

VERİLERİ REKLAM ŞİRKETLERİNE SATMIŞ

Avast (LON:AVST) Shares Down 0.5% - Defense World

ShiftDelete'nin haberine göre, Avast'ın alt kuruluşlarından biri olan Jumpshot'ın, tam 8.000 terabayt büyüklüğündeki dev veri setini 2014 yılından beri topladığı ve çeşitli reklam şirketlerine sattığı belirlendi. Bu veri setinin içinde, kullanıcıların en mahrem bilgilerinin bulunduğu iddia ediliyor. Komisyonun ortaya çıkardığına göre, Avast 2020 yılına kadar bu veri satışlarını aktif bir şekilde sürdürmüş.

Bu skandal, kullanıcıların güvenliklerini koruyacağını iddia eden bir antivirüs yazılımının ne denli güvenilir olduğu sorularını beraberinde getirdi. Şirketin bu olayla ilgili yaptığı açıklamada, mahkeme kararına katılmadıklarını ancak kullanıcıların güvenliği için ellerinden geleni yapacaklarını öne sürdü. Ancak, bu açıklama pek çok kullanıcıyı tatmin etmedi.

MOZILLA FIREFOX 2019'DA DURUMU FARK ETMİŞTİ

Mozilla Firefox'ta büyük düşüş! Güç kaybediyor - Teknoloji Haberleri

Mozilla'nın 2019 yılında Avast'ın aktivitelerinden şüphelenerek uygulamayı Firefox arama motorundan kaldırması da olayın boyutunu gözler önüne serdi. Kullanıcıların, bu skandalın ardından Avast'a yeniden nasıl güvenebileceği ise belirsizliğini koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN