Hayat kurtaran özellik Google Haritalara geldi! Artık herkes canlı olarak görebilecek

Hayat kurtaran özellik Google Haritalara geldi! Artık herkes canlı olarak görebilecek

Hayat kurtaran özellik, Google Haritalar uygulamasına geldi! Artık herkes canlı olarak görebilecek! İşte Google Haritalar'ın hayat kurtaran yeni özelliği...

Google Haritalar, dört yıl önce tanıttığı canlı orman yangını takip özelliğini artık Türkiye'deki kullanıcılarına sunuyor. Bugünden itibaren Türkiye'deki kullanıcılar, orman yangınlarını Google Haritalar üzerinden gerçek zamanlı olarak takip edebilecekler.

Yeni özellik, özellikle yangın riski taşıyan bölgelerdeki kullanıcıların güvenliğini artırmayı hedefliyor. Google Haritalar üzerinden yangının yayılma yönünü anlık olarak izleyebilir ve yangının çevresindeki durumu takip edebilirsiniz. Ayrıca, yangının yakınında yaşayan kullanıcılara uygulama üzerinden yangın tehlikesi hakkında bildirimler gönderiliyor. Rotanızda yangın tehlikesi varsa, uygulama alternatif rotalar önererek güvenliğiniz için önlemler almanızı sağlıyor.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ İZLEME MODELİ

indir-2.webp

Google'ın yapay zeka destekli orman yangını izleme modeli, Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nin (NOAA) dört GOES uydusundan gelen veriler de dahil olmak üzere çeşitli uydu görüntülerini analiz ediyor. Bu yapay zeka teknolojisi, uydu görüntülerinden daha doğru ve kesin sonuçlar elde edilmesine olanak tanıyor. Yangın sınırları, geçmiş yangın olaylarından elde edilen ölçümlerle gerçek verilere dayandırılarak oluşturuluyor. Ancak, uydu verilerinin güncelleme sıklığından dolayı bazı gecikmeler yaşanabileceği belirtiliyor.

Küresel sıcaklıkların artması, dünya genelinde orman yangınlarının sayısını artırıyor. Türkiye ve çevresindeki bölgelerde yaz aylarında birçok orman yangını meydana geldi. Temmuz ayında, Google ve Google Haritalar üzerindeki yangın bilgilerini 1,4 milyon kullanıcı görüntüledi. Geçtiğimiz ay ise Google, Güney Avrupa'daki 40’tan fazla yangının canlı haritasını yayımladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN