ABD'li bilim insanları 28 yıl boyunca araştırdı! Günde yarım kaşık zeytinyağı içen bu hastalıklara yakalanmıyor

ABD'li bilim insanları 28 yıl boyunca araştırdı! Günde yarım kaşık zeytinyağı içen bu hastalıklara yakalanmıyor

ABD'li bilim insanlarından 28 yıllık araştırma! Günde yarım kaşık zeytinyağının bakın ne faydaları varmış! İçen bu hastalığa yakalanmıyor...

ABD'deki bilim insanlarının zeytinyağı üzerine yaptıkları 28 yıllık kapsamlı araştırma, şaşırtıcı bulgular ortaya koydu. 92 binden fazla kişinin dahil olduğu bu uzun soluklu çalışma, zeytinyağı tüketiminin Alzheimer hastalığı riskini önemli ölçüde düşürdüğünü ortaya koydu.

ALZHEİMER’A KARŞI ZEYTİNYAĞI KORUYUCU ETKİ SAĞLIYOR

Cooking With Just HALF A Tablespoon Of Olive Oil A Day Keeps Your Heart Healthy And Cuts Your Risk Of Early Death By A Fifth

Çalışma, yaş ortalaması 56 olan 92 bin 383 yetişkin üzerinde gerçekleştirildi. Sonuçlara göre, günlük yarım yemek kaşığı zeytinyağı tüketen kişilerin, hiç tüketmeyenlere kıyasla Alzheimer hastalığına yakalanma olasılığı %28 oranında daha düşük çıktı. Özellikle zeytinyağı kullanımının kadınlarda Alzheimer riskini daha da azalttığı belirtildi.

MARGARİN YERİNE ZEYTİNYAĞI TÜKETİMİ BUNAMA RİSKİNİ AZALTIYOR

Araştırmada ayrıca margarin ve mayonez gibi yağların yerine, sadece bir çay kaşığı zeytinyağı kullanılmasının bile bunama riskini azaltıcı etkisi olduğu görüldü. Zeytinyağı tüketiminin, bunamadan kaynaklanan ölümleri %8 oranında azalttığı da tespit edildi.

ZEYTİNYAĞININ DİĞER SAĞLIK FAYDALARI

Olive Oil as an Emulsifier in Cooking - The Kitchen Community

Zeytinyağının Alzheimer üzerindeki olumlu etkileri dışında, kronik kalp rahatsızlıklarına karşı da koruyucu bir etkisi olduğu ortaya kondu. Düzenli zeytinyağı tüketimi, tip-2 diyabet riskini azaltırken, kan şekeri seviyesini düzenlemede de etkili oluyor.

İngiliz Doktor Theodore Dalrymple, The Oldie dergisine verdiği bir röportajda zeytinyağının her evde bulunması gerektiğini vurguladı. Zeytinyağı, sağlığa olan faydalarıyla yaşam kalitesini artıran bir ürün olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN