Taha Akgül ülkemize ilk altın madalyayı kazandırdı

Taha Akgül ülkemize ilk altın madalyayı kazandırdı

Milli güreşçi Taha Akgül 125 kiloda İranlı K. Nemat Ghasemi'yi 3-1 (tek. puan: 3-1) yenerek Olimpiyat şampiyonu oldu ve Gaziantep'teki saldırının ardından Türkiye'ye buruk bir sevinç yaşattı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında, erkekler serbest stilde mücadele eden Taha Akgül 125 kilo finalinde İranlı sporcu Komeil Ghasemi ile karşılaştı. Rakibini 3-1 yenen Taha Akgül, Rio’da bize ilk altın madalyayı kazandıran sporcu oldu.

İLK ALTINIMIZ

İlk devrede başa baş bir mücadele geçti. Ghasemi’nin aldığı ihtarlar sonucu milli sporcumuzua 1 puan geldi. Akgül bu 1 puanın avantajıyla ilk devreyi önde kapattı. İkinci yarıda üstün güreşini sürdüren Akgül, rakibinden daha aktif güreşerek 2 puan daha aldı. Taha Akgül, Türkiye adına Rio 2016 Olimpiyatları’nda altın alan ilk sporcu oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN