Türk takımları Avrupa Ligi'ne danga vurdu! Galatasaray pek çok alanda lider

Türk takımları Avrupa Ligi'ne danga vurdu! Galatasaray pek çok alanda lider

Avrupa Ligi'nde 3. hafa sona erdi. Galatasaray ve Fenerbahçe, yoluna namağlup devam ederken Beşiktaş ise Fransız devi Lyon karşısında tarihi bir zafere imza attı. Öte yandan Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, 36 takımın mücadele ettiği Avrupa Ligi'nde 3. hafta sonunda topa sahip olma, gol beklentisi, isabetli şut ve başarılı pas istatistiklerinde en üst sırada yer aldı.

FURKAN UZUN

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. hafta heyecanı sona erdi. Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Galatasaray ve Beşiktaş haftayı galibiyetle kapatırken Fenerbahçe ise İngiliz devi Manchester United ile 1-1 berabere kaldı. Üç temsilcimiz haftayı toplamda 7 puanla kapatırken Konferans Ligi'ndeki tek temsilcimiz Başakşehir ise haftayı yenilgiyle kapattı.

36 takımın yer aldığı Avrupa Ligi'nde 3. haftaya Türk takımları damga vurdu. Avrupa Ligi'nde haftanın en gollü maçında Galatasaray, İsveç ekibi Elfsborg'u 4-3 mağlup etti.

Beşiktaş, Fransız devi Lyon'u Fransa'da 0-1 ile geçerek tarihi bir zafere imza atarken Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe ise evinde ağırladığı Manchester United ile 1-1 berabere kaldı.

Ersin savundu, Gedson attı! Beşiktaş, Avrupa Ligi'ndeki ilk 3 puanını Lyon'da kazandı

GALATASARAY VE FENERBAHÇE NAMAĞLUP

Galatasaray, Avrupa Ligi'nde 3. haftayı 5. sırada kapatırken Fenerbahçe, 3. haftada 14. sırada yer aldı. Beşiktaş ise haftayı 27. sırada tamamladı. Konferans Ligi'ndeki tek temsilcimiz Başakşehir ise hayal kırıklığı yaratarak Konferans Ligi'ndeki iki karşılaşmada da yenilgi alarak 33. sırada yer aldı.

36 takımın mücadele ettiği Avrupa Ligi'nde 12 takım henüz yenilgi yüzü görmezken Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray ile Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, bu 12 takım arasında yer aldı.

Avrupa Ligi'nde 3. hafta heyecanı sona erdi: Kanarya, yoluna yenilgisiz devam ediyor

GALATASARAY AVRUPA LİGİ'NDE PEK ÇOK ALANDA LİDER DURUMDA

Öte yandan futbol istatistikleri konusunda önde gelen yayın organlarından olan 'Fotmob' verilerine göre; Galatasaray, 3. haftası sona eren Avrupa Ligi'nde pek çok alanda lider durumda bulunuyor.

Okan Buruk yönetiminde Avrupa Ligi'nde şampiyonluğu hedefleyen sarı-kırmızılı ekip, 3,0 ile maç başına gol ortalaması en yüksek iki takımdan biri. Aslan ayrıca yüzde 65,8 ile topa sahip olma ortalaması en yüksek takım olurken 8,1 ile gol beklentisi en yüksek takım oldu.

Galatasaray ikinci yarısında "Kabus" gördüğü Elfsborg maçını 4-3 kazandı

Sarı-kırmızılı ekip ayrıca maç başına 9,0 isabetli şut atarak bu alanda da lider oldu. 3 karşılaşmada 20 gol kaçıran sarı-kırmızılı ekip, Avrupa Ligi'nde en çok gol kaçıran takım durumunda da bulunuyor.

Aslan aynı zamanda maç başına 516,7 başarılı pas atarak bu alanda Roma'nın ardından ikinci sırada yer aldı. Maç başına 9,7 isabetli kros gerçekleştiren sarı-kırmızılı ekip, bu alanda da ilk sırada yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN