Trabzonspor 36 milyon euroluk golcü ile anlaşmaya vardı! Resmi açıklama an meselesi: 26 yıl sonra ilk kez...

Trabzonspor 36 milyon euroluk golcü ile anlaşmaya vardı! Resmi açıklama an meselesi: 26 yıl sonra ilk kez...

Yeni sezonda şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen Trabzonspor, golcü transferinde mutlu sona ulaştı. Fırtına, transferde 26 yıl aradan sonra bir ilke imza attı. Bordo-mavili ekibin, transferi kısa süre içerisinde resmi olarak açıklaması bekleniyor.

Abdullah Avcı yönetiminde başarısız bir sezon geçirerek beklentilerin altında kalan Trabzonspor, yeni sezonda şampiyonluk mücadelesi vermeyi hedefliyor. Bordo-mavili ekip, bu hedef doğrultusunda 36 milyon euroluk golcüyü kadrosuna katmak için kolları sıvadı.

Süper Lig'de sezonu üçüncü sırada tamamlayan, Türkiye Kupası finalinde ise Beşiktaş'a mağlup olarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor, yaz transfer döneminde hücum hattını güçlendirme kararı aldı.

Nijeryalı golcü Paul Onuachu ile yollarını ayıran Karadeniz ekibi, transferde 26 yıl sonra bir ilke imza atmak için çalışmalara başladı.

Transfer çalışmalarını Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda sürdüren bordo-mavili ekip, 36 milyon euroluk golcü oyuncuyu kadrosuna katmak için artık resmen geri sayıma geçti.

Tivibu Spor'dan Safa Can Konuksever'in aktardığına göre; Karadeniz ekibi, sezonu İspanyol ekibi Valencia'da geçiren bonservisi ise Belçika ekibi Club Brugge'da olan Roman Yaremchuk transferinde mutlu sona ulaştı.

BONSERVİSİ 3 MİLYON EURO

Oyuncu ve kulübü ile el sıkışan bordo-mavili ekibin, transferi kısa süre içerisinde resmi olarak açıklaması bekleniyor. Karadeniz ekibinin Ukraynalı golcü için 3 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği ileri sürüldü.

26 YIL SONRA İLK KEZ

Ukraynalı golcü, geride bıraktığımız sezonda Valencia forması altında 34 karşılaşmada görev alırken 8 gole imza attı. Ukraynalı golcü, futbol kariyeri boyunca ise toplamda 330 karşılaşmada görev alırken bu karşılaşmalarda 93 gol 32 asiste imza attı.

Karadeniz ekibi, Ukraynalı golcüyü kadrosuna katması halinde 1998 yılından bu yana ilk kez bir Ukraynalı oyuncuyu kadrosuna katmış olacak.

Trabzonspor son olarak 1998 yılında Yuriy Kalitvintsev'i kadrosuna katmış ve söz konusu oyuncu ile 1999 yılında yollarını ayırmıştı. Bordo-mavili ekip, 1998 yılından bu yana herhangi bir Ukraynalı oyuncu transferine imza atmamıştı.

Yaremchuk shows signs of life": the Spanish press assessed the game of the Ukrainian forward "Valencia" (Dec. 7, 2023) — dynamo.kiev.ua

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN