Hasan Arat: Kimse Beşiktaş başkanına parmak sallayamaz! Arat'tan Ahmet Nur Çebi'ye sert sözler

Hasan Arat: Kimse Beşiktaş başkanına parmak sallayamaz! Arat'tan Ahmet Nur Çebi'ye sert sözler

Gerilimli geçen Beşiktaş kongresinde Hasan Arat'tan Ahmet Nur Çebi ve eski yönetimlere sert sözler söyledi. Arat, 'Beşiktaş başkanına kimse parmak sallayamaz dedim mi, Beşiktaş başkanına kimse parmak sallayamaz. Beşiktaş ağır taştır, altında kalırsınız. '' dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, 2024 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısında eski başkan Ahmet Nur Çebi ve önceki yönetimleri eleştirdi.

ICC İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Arat, "Beşiktaş'ı tanımayan, bilmeyenler Beşiktaşlıların defterinde ne yazdığını göremez. Beşiktaş'ı Beşiktaş yapan şifreleri aldıktan sonra Beşiktaş'ı bu kararlılıkla yol ayrımından döndürmeye, ufkunu güzelliklere açmaya devam edeceğiz. Ne zaman huzurunuza gelsem gerçekleri anlattım. Bugün de öğreneceklerinizle birlikte Beşiktaş'ta bir dönemin tamamen sona ereceğini göreceksiniz." dedi.

Kongrenin ilk saatlerinde yaşanan gerginliğe atıfta bulunan Arat, "Bize tüzük gereği yapılması gereken devir teslim yapılmadı. Kulüplerde böyle bir şey olmaz. Görevi bırakıyorsanız geleceksiniz devir teslim yapacaksınız, kongrelere böyle kalabalık korumalarla gelmeyeceksiniz. Beşiktaş başkanına kimse parmak sallayamaz dedim mi, Beşiktaş başkanına kimse parmak sallayamaz. Burası tüm Türkiye'nin seyrettiği, Türkiye'nin en büyük camialarından biri, kimse meydan okuyamaz. Beşiktaş ağır taştır, altında kalırsınız. Sizlerle konuşarak geldik, sizlerle inşa edeceğiz. Vakti gelince ayrılacağız ve bu salonlara edebimizle geleceğiz. Benim rakibim Serdal Adalı'ydı, salona geldiğini kimse hissetmedi." ifadelerini kullandı.

aa-20241027-36027392-36027386-besiktas-kulubunun-olagan-idari-ve-mali-genel-kurulu.jpg

BEŞİKTAŞ DEVLETİNİ SEVER

Başkent Ankara'da gerçekleştirdikleri ziyaretlerle ilgili arkalarından konuşmalar yapıldığını aktaran başkan Arat, "Makamlara giderken arkamızdan konuşanları, Beşiktaş'ın işleri yürümesin diye kapı çalanları Beşiktaş'ın vicdanı affetmeyecektir. Nüfuz kurmayı biliyorlar ama Beşiktaş'ın geçmişini bilmiyorlar. Araya girmeye çalışmayın, Beşiktaş devletini, devlet Beşiktaş'ı sever. Seba, Beşiktaş'ı ele geçirmeye çalışan malum yapı karşısında devlet gibi durarak bu yapının Beşiktaş'a müdahale etmesini engelledi. Süleyman abinin ruhu şad olsun, nur içinde yatsın." diye konuştu.

'BU RAPOR YOLSUZLUKLARLA DOLUDUR'

Arat, Ernst and Young ve KPMG raporlarıyla ilgili de konuşarak şunları söyledi:

"Ernst and Young raporunu bulduk. Buraya hesap soracağım diye gelenler vardı ya, ne oldu? Yazılan raporlar kasamda kilitli diyerek genel kurulu oyalayanlar ne oldu? Biz kilitleri açtık, şimdi elimizdeler. İki yönetim tarafından bu rapor yok edilmiş. Denetimde yok, divan kurulunda yok. Biz bulduğumuz raporu denetim kuruluna verdik. 14 milyon avro değerinde kontrat yapılmış. İmza yetkisi olmayan yöneticiler imzalamış. Tabata, Ferrari, Del Bosque, Zapotocny meseleleri enteresan rakamlara ulaşmış. Del Bosque davası kaybedildiği halde 6,5 yıl birlikte çalışan ve hesap soracağız diye gelen halef-selef dosyalar hakkında hiçbir işlemde bulunmamış. Bu rapor hiçbir kuruma teslim edilmemiş. Davalardan karşılıklı vazgeçilmiş. Bu rapor yolsuzluklarla doludur. Beşiktaş'ın finansal olarak bu hale gelmesinin nedenidir orada yazanlar. Bu raporda Fulya Davası hasır altı edilmiş. 2,5 aydan bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişleri kulüpte inceleme yapıyor KPMG raporuyla ilgili. Birçok yönetici geldi, ifadelerini verdi. KPMG raporunda Aras Özbiliz var, Orkan Çınar var, Kocaeli Birlik var."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN