Borsada Mourinho etkisi: Fenerbahçe hisseleri tavan yaptı

Borsada Mourinho etkisi: Fenerbahçe hisseleri tavan yaptı

Fenerbahçe Kulübü'nün, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile resmi sözleşme imzalamasının ardından, Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe hisseleri 136,80 lira ile tavan fiyattan işlem görüyor.

Fenerbahçe, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile resmi sözleşmeyi imzaladı. Pazar günü Ülker Stadyumu'nda düzenlenen görkemli imza töreninin ardından Mourinho, Fenerbahçe'nin 78. teknik direktörü olarak görevine resmen başladı. Bu gelişme, kulübün hisse senetlerine de olumlu yansıdı.

Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe hisseleri, Mourinho'nun takımın başına geçmesinin ardından yüzde 9,97 değer kazanarak 136,80 lira ile tavan fiyatından işlem gördü. Fenerbahçe hisselerindeki bu alış ağırlıklı seyir, diğer spor hisselerini de olumlu etkiledi. Galatasaray yüzde 4,9, Beşiktaş yüzde 3,9 ve Trabzonspor yüzde 4,4 oranında artış gösterdi.

Analistler, Mourinho'nun göreve gelmesinin sportif başarı beklentilerini artırdığını ve bunun finansal anlamda önemli olduğunu belirtti. Özellikle Avrupa kupalarında mücadele eden takımların önemli gelir elde etme şansının bulunduğunu ifade eden analistler, Fenerbahçe'nin uluslararası arenadaki tanınırlığının da artacağına dikkat çekti.

Mourinho, kariyerinde Avrupa'da üç büyük kupayı da kazanan tek teknik direktör olarak öne çıkıyor. Bu başarısı, Fenerbahçe'nin Avrupa'daki iddialarını güçlendiriyor ve uluslararası alanda Türkiye Süper Ligi'nin tanıtımına da katkı sağlayabilir. Analistler, Mourinho'nun tanınırlığının kulüplerin yayın gelirlerini iyileştirebileceğini ve Avrupa kupalarındaki başarı ihtimalinin borsadaki olumlu seyri desteklediğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN