Sözleşmeli öğretmen atama başvuruları başladı. Müjdeli haber MEB'den geldi! Binlerce adayın heyecanla beklediği sözleşmeli öğretmen ataması başvuru işlemleri nasıl yapılır? KPSS puanı gerekli mi, hangi tür KPSS puanı alanlar sözleşmeli öğretmen olabilir? MEB mayıs ve haziran ayında 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacağını duyurmuştu. İşte sözleşmeli öğretmen atama başvuruları ile ilgili tüm ayrıntılar.
Sözleşmeli öğretmen olmak isteyenler için sözleşmeli öğretmen başvuru işlemleri başladı. KPSS puanı ve pedagojik formasyon şartı var mı? Adaylar sözleşmeli öğretmen olabilmek için KPSS'nin hangi puan türünden kaç puan almak zorunda? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mayıs ve haziran aylarında atanmak üzere 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bu haberin ardından öğretmen olmak isteyen binlerce aday MEB sözleşmeli öğretmen başvuruları nasıl yapılır? sorusunu sormaya başladı. Ayrıntılar haberimizde.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURULARI BAŞLADI | BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak başvuru elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden) alınacaktır.
Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları başladı. Sözleşmeli öğretmen olmak için yaptıkları başvurular onaylanan adaylar, KPSS P10 ve KPSS P121 puanları ile başvuru yapabilecekler. Adaylar sözlü sınav aşamasına geçecekler.
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 15 Mart Çarşamba itibariyle başladı. 6 gün boyunca adaylar sözleşmeli öğretmen başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere; alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır.
Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURU ŞARTLARI
1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
2. Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),
3. Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,
4. Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,
5. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,
6. 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak,
7. Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,
8. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.
SÖZLEŞME ÖĞRETMEN KPSS PUAN TÜRÜ
Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden "Sözleşmeli öğretmenliğe ek atama" duyurusu yayımlandı.
Buna göre, geçen yıl sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunanlardan KPSSP10 ve KPSSP121 puan türlerine göre sözlü sınava katılan ve sınavdan 60 ile üzerinde puan alan ve atanamayan adaylar arasından bin 367 pozisyona ek atama gerçekleştirilecek.
Bakanlığın belirlediği 39 farklı alanda, yeniden eğitim kurumu tercihi başvurusu alınacak.
Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek. Atamalar 7 Nisanda adayların tercihleri de göz önünde bulundurularak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.
Adayların puanlarının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin
devamı halinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.
BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER
● Lisans diploması veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği,
● Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,
● Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,
● Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji, sosyoloji bölümü mezunlarından; 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgenin aslı veya onaylı örneği (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz.).
● Adaylardan başvuruda sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek, Elektronik Başvuru Formunda beyan alınacaktır.
Sözleşmeli öğretmen atama başvuruları başladı. Binlerce adayın heyecanla beklediği sözleşmeli öğretmen ataması başvuru işlemleri nasıl yapılır? KPSS puanı gerekli mi, hangi tür KPSS puanı alanlar sözleşmeli öğretmen olabilir? MEB mayıs ve haziran ayında 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacağını duyurmuştu. İşte sözleşmeli öğretmen atama başvuruları ile ilgili tüm ayrıntılar.