Son Dakika: Silvan'da Hani, Çınar ve Mermer saldırılarının failleri öldürüldü

Son Dakika: Silvan'da Hani, Çınar ve Mermer saldırılarının failleri öldürüldü

Diyarbakır'da 8 polisin şehit olduğu servis aracı, Hani İlçe Jandarma Komutanlığı, Mermer Jandarma Karakolu ve Çınar İlçe Emniyet Amirliği saldırılarını gerçekleştiren teröristeler Silvan'da öldürüldü. PKK'nın Fiş Ovası sorumlusunun da olduğu 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca önceki akşam Silvan ilçesi Ergeçidi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda terör örgütünün sözde alan sorumlusu "Beger Cudi" kod adlı Ramazan İmen ile örgütün 2 bombacısının da aralarında bulunduğu 8 terörist öldürüldü. Öldürülen teröristlerin Çınar İlçe Emniyet Amirliği, Sur/Mermer Jandarma Karakol Komutanlığı, Diyarbakır merkezinde 8 polisin şehit olduğu servis aracı, Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı araçla saldırı eylemlerinin de failleri olduğu belirtildi.

Operasyonda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat da ele geçirildi.

ÇINAR SALDIRISI

Diyarbakır'ın Çınar İlçesinde jandarma komutanlığına ve lojmanların da bulunduğu emniyet binasına bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 3'ü bebek, 6 kişi hayatını kaybetti, 6'sı polis olmak üzere 39 kişi yaralandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıda 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 1 emniyet görevlisinin de şehit olduğunu açıklamıştı.

SİLVAN'DA DÜZENLENEN O OPERASYON

MERMER VE HANİ SALDIRILARI

Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na 24 Mart'ta PKK’lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlenmiş. Saldırıda 3 asker şehit olmuş, 24 askerin yaralanmıştı.

12 Nisan'da ise yine Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki jandarma komutanlığına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü tankerle saldırı düzenlenmiş. Şiddetli patlamada 3 asker şehit olmuş, 37 asker ile 6 yakını ve 2 sivil vatandaşın yaralanmıştı. Hani Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili yayın yasağı getirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN