Türkiye 24 Haziran sonuçlarına kilitlendi. Oylar sayılıyor! Manisa seçim sonuçları 2018 de haberimizde! Peki Manisa'da seçim sonucu ne? Hangi parti ne kadar oy aldı? Cumhur İttifakı Millet İttifakı Manisa oy oranları ne durumda? Sandıklardan Cumhurbaşkanlığı seçimi için ne çıktı? Tüm soruların cevabı AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, oy oranları ayrıntılarıyla sürekli güncellenen haberimizde ve SEÇİM 2018 sayfamızda.
24 Haziran 2018 milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı secimlerinde oy verme işlemi tamamlandı, sandıklar açıldı ve sayım başladı. Ege Bölgesi'nin kritik illerinden Manisa seçim sonuçları için veriler de geliyor. Haberimizde "MANİSA SEİM SONUÇLARI 2018" ile ilgili tüm detayları bulabilir, AK PARTİ MHP (Cumhur İttifakı) CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi (Millet İttifakı) oy oranlarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Meral Akşener Manisa oy oranlarını da anlık takip edebilirsiniz.
KARAR.COM FARKIYLA MANİSA SEÇİM SONUÇLARI 2018
Manisa'da 3.331 sandıkta toplam 1.010.972 seçmen oy kullandı. Bir milyon sınırını geçen iller arasında bulunanManisa hem milletvekili hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarını etkileyecek bir oy potansiyeline sahip. Manisa 1 Kasım 2015 seçim sonuçlarına göre AK Parti yüzde 44 CHP ise yüzde 29.7 oy aldı. AK Parti'nin yüzde 50'lere yaklaşan oy oranı bulunmasına rağmen CHP ve MHP de kentte hatırı sayılır bir potansiyele sahip. Bu kez Saadet Partisi Millet İttifakı içinde baraj engeli bulunmadığı için milliyetçi muhafazakar ağırlıklıManisa'da oylarını yükseltebilir. İYİ Parti ise MHP ile AK Parti arasında gidip gelen oyları kedine çekebilir. Dolayısıyla Manisa seçim sonuçları 2018'i kritik hale getiriyor. Aşağıdaki linke tıklayarak, ya da sürekli güncellenen bu sayfada kalarak Manisa Cumhur başkanlığı seçim sonucu partilerin oy oranlarını öğrenebilirsiniz.
MANİSA 1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI PARTİLERİN OY ORANLARI NEYDİ?
Manisa 1 Kasım seçim sonuçlarına göre, AK Parti yüzde 44, CHP yüzde 29.8, MP ise yüzde 18 oy almıştı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede AK PARTİ yüzde 43,99 CHP yüzde 29,71, MHP yüzde 17,96, HDP yüzde 5,38 oy almıştı. Diğer partilerin oy oranları ise şöyle şekillenmişti:
1 Kasım-7 Haziran seçim sonuçları Manisa karşılaştırması AK Parti'nin oylarını bir hayli yükselttiğini, CHP'nin de artışı yakaladığını ancak MHP'nin oylarının düştüğünü gösteriyor. Aynı tablo HDP'de de var. Saadet partisinin yüzde 1.5'lik oyunu baraj engeli olmadığı için nereye taşıyacağı ve İYİ Parti'nin performansı Manisa seçim sonuçları için belirleyici olabilir.
MANİSA'DA MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER
Manisa 1 Kasım seçim sonuçlarına göre AK Parti 9 milletvekilinden 5'ini almıştı. Dağılım şöyle:
Selçuk Özdağ
Recai Berber
Uğur Aydemir
Murat Baybatur
İsmail Bilen
CHP:
Özgür Özel
Mazlum Nurlu Tur
Yıldız Biçer
MHP:
Erkan Akçayi
MANİSA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
Manisalılar seçime katılan paritlerin adayları arasından Meclis'e girecek 10 milletvekili de seçecek. İşte partilerin milletvekili adayları:
Murat Baybatur
Uğur Aydemir
İsmail Bilen
Semra Kaplan Kıvırcık
Mehmet Ali Özkan
Güzide İçen Kasap
Ozan Erdem
Mehmet Sencer Türkmen
Samed Zenginoğlu
Serkan Eren
MANİSA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
CHP'nin yönetiminde de yer alan Özgür Özel, partinin şahin ismi olarak biliniyor.
Özgür Özel
Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu
Bekir Başevirgen
Sabri Temel
Abdullah Saka
Hayriye Hacet
Saniye Ağgül
Çetin Kurtuluş
Nurittin Dingaz
Lale Erdoğan Tunçer
MANİSA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
Erkan Akçay
Nurullah Savaş
Mesut bayram Laçalar
Hüseyin Şahin Erturan
Musa Akçay
Seval Başkesen
Mustafa Karakaş
Şinasi Şavran
Nadir Sarı
Celalettin Çabuk
MANİSA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
Tamer Akkal
Gökhan Karaçoban
Hasan Eryılmaz
Aslı Öz
Şahap Yaralı
Kadir Cenk Özatıcı
Serkan Serdar Adıgüzel Ömer Geriter
Selcen Şekercioğlu
Ahmet Kağan Avcı
MANİSA HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
Lezgin Botan
Birgül Sağgöz
Adnan Mankan
Hasret Arslan
Cevat Yıldız
Bayram Sönmez
Abbiddin Padak
Nihat Yıldırım
İhsan Çaça
Veysi Durgut
MANİSA SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
Mehmet Önal
Mustafa Arif Aksu
Zekayi Yılmaz
Bilal Kişeçok
Abdullah Yılmaz
Mehmet Tombalak
Ooldun Oktay Demircan
Mustafa Erkin
Muhammet Fatih Kaya
Nihat Kocaçakır
İLÇE İLÇE MANİSA SEÇİM SONUÇLARI 2018
Manisa'ın 21 ilçesinin seçim sonuçlarını ve oy dağılımını karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Hangi ilçeden ne kadar oyun kime verildiğini görmek ve detaylı bilgileri görüntülemek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.
AKÇAY OYUNU MANİSA'DA KULLANDI
MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, oyunu memleketi Manisa'da kullandı. Akçay ile eşi Naciye Akçay ile kayıtlı oldukları Yunusemre ilçesindeki Cemal Ergün İlkokulu'ndaki 1406 numaralı sandıkta oylarını kullandı.
CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ
TBMM ile cumhurbaşkanı seçimleri 5 yılda bir aynı gün yapılacak.
TBMM’nin görevleri ve yetkileri; "kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletlerarası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, Meclis üye tam sayısının 5’te 3 çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek" olacak.
TBMM, Meclis araştırması, genel görüşme, Meclis soruşturması ve yazılı soru yollarıyla bilgi edinme ve denetleme yetkisini kullanacak, ancak gensoru denetleme yetkisinden çıkarılacak.
Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiği kesilmeyecek.
Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl olacak. Bir kişi en fazla iki kez cumhurbaşkanı seçilebilecek.
Cumhurbaşkanına "Devlet Başkanı" sıfatı getirilecek ve yürütme yetkisi de verilecek.
Cumhurbaşkanı, kanunları yayımlayacak ve kanunları tekrar görüşülmek üzere TBMM’ye geri gönderecek. Kanunların, TBMM İçtüzüğü’nün tümünün veya belirli hükümlerinin anayasaya şekil veya esas bakımından aykırı oldukları gerekçesiyle Anayasa Mahkemesinde iptal davası açacak.
Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ile bakanları atayacak ve görevlerine son verecek; üst düzey kamu yöneticilerini atayacak, görevlerine son verecek ve bunların atanmalarına ilişkin usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenleyecek.
Cumhurbaşkanı, anayasa değişikliklerine ilişkin kanunları gerekli gördüğü takdirde halk oyuna sunacak.
Cumhurbaşkanı, yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilecek.
Cumhurbaşkanı, kanunların uygulanmasını sağlamak üzere ve bunlara aykırı olmamak şartıyla yönetmelikler çıkarabilecek.
Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilecek; Meclis, üye tam sayısının 3’te 2’sinin gizli oyuyla Yüce Divana sevk kararı alabilecek. Hakkında soruşturma açılmasına karar verilen cumhurbaşkanı seçim kararı alamayacak.
Cumhurbaşkanı, bir veya daha fazla cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilecek.
Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olanlar arasından cumhurbaşkanı tarafından atanacak ve görevden alınacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar TBMM’de ant içecek. Milletvekilleri, cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakan olarak atanırlarsa üyelikleri sona erecek.
Bakanlıkların kurulması, kaldırılması, görevleri ve yetkileri ile teşkilat yapısı ile merkez ve taşra teşkilatlarının kurulması Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenlenecek.
Meclis, üye tam sayısının 5’te 3 çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verebilecek; TBMM genel seçimi ile cumhurbaşkanı seçimi birlikte gerçekleştirilecek.
Cumhurbaşkanının, seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde de TBMM genel seçimi ile cumhurbaşkanı seçimi birlikte yapılacak.
Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis, seçimlerin yenilenmesine karar verirse cumhurbaşkanı bir kez daha aday olabilecek.
Cumhurbaşkanı gerekli durumlarda OHAL ilan edebilecek.
Bütçeyi Cumhurbaşkanı Meclise sunacak. Yeni sistemde, Bakanlar Kurulu olmayacak.
Genelkurmay Başkanı da cumhurbaşkanınca atanacak.
MANİSA'YA KISA BİR BAKIŞ
Doğusunda Uşak, Kütahya, kuzeyinde Balıkesir, güneyinde Aydın, güneydoğusunda Denizli, batı ve güneybatısında İzmirbulunan bir ilimizdir Manisa.
Coğrafi konumu: 27° 08′ ve 29° 05′ doğu boylamları ile 38° 04′ ve 39° 58′ kuzey enlemleri arasındadır.
Yüzölçümü: 13 810 km².
İlçeleri: Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gördes, Kırkağaç, Kula, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Soma, Turgutlu.
Toprakları: %54,3 dağlar, %27,8 platolar, %17,9 ovalar.
Dağları: Manisa dağı (Spil dağı); 1513 m. , Yamanlar dağı, Yund dağı, (Çamlıtepe 1201 m. , Nemrut tepe 1074 m.), Bozdağlar (Kumpınar tepe 2070 m. , Gökbel tepe 1148 m.), Demirci dağları (Ziyaret tepe 1800 m.), Çal dağı (Aysekizi tepe 1034 m..), Uysal dağı 1135 m.
Ovaları: Gediz ovası, Bakırçay ovası.
Akarsuları: Gediz ırmağı, Demrek çayı, Gördes çayı, Nif çayı, Bakırçay.
Gölleri: Marmara gölü, Gölcük gölü, Demirköprü Baraj gölü.
Bitki örtüsü: Ova bitkileri, makiler, ormanlar ve alpin bitkilerinden oluşur. Meşe, karaçam, kızılçam, palamut meşesi, dişbudak, çınar ve ardıç belli başlı ağaçları arasındadır. Taş ıhlamuru, mastık, kocayemiş, funda, ladin, zeytin, defne, ve kuşkonmaz maki türlerini meydana getirir.
Adı nereden gelmiştir: Manisa adının Yunanistan’da Teselya bölgesi doğusunda, Magnesia’da yaşayan Magnetler’den geldiği sanılmaktadır. Tarihçilere göre Magnetler Anadolu’ya gelerek biri Büyükmenderes öbürü Gediz kıyısında iki kent kurdular. Gediz kıyısında Spilos dağının kuzey eteklerinde kurulan kent “Magnesia upo Spilo” adıyla anılmaktaydı. Şimdiki Manisa ismi de Magnesia sözcüğünün değişime uğramasıyla bu günkü biçimini aldı.
Tarihi ve doğal güzellikleri: Spil Dağı Ulusal Parkı, Çınarlıçeşme, Mevlevihane, Dedeçam, Kocamurtluk, Süreyya, Kurşunlu kaplıcası, Manisa kalesi, Hatuniye Külliyesi, Sultan külliyesi, Ulu cami, Bekçi Tepe Tümüllüsü.
Türkiye 24 Haziran sonuçlarına kilitlendi. Oylar sayılıyor! Manisa seçim sonuçları 2018 de haberimizde! Peki Manisa'da seçim sonucu ne? Hangi parti ne kadar oy aldı? Cumhur İttifakı Millet İttifakı Manisa oy oranları ne durumda? Sandıklardan Cumhurbaşkanlığı seçimi için ne çıktı? Tüm soruların cevabı AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, oy oranları ayrıntılarıyla sürekli güncellenen haberimizde ve SEÇİM 2018 sayfamızda.
İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI
Toplam Sandık | : | 46 |
Toplam Seçmen | : | 12.678 |
Açılan Sandık | : | 12 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 26,09 |
Kullanılan Oy | : | 2.048 |
Geçerli Oy | : | 2.012 |
Katılım Oranı | : | % 93,3 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 53,33 | 1.073 |
AK PARTİ | : | % 42,99 | 865 |
MHP | : | % 10,34 | 208 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 41 | 825 |
CHP | : | % 24,16 | 486 |
İYİ PARTİ | : | % 16,3 | 328 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,55 | 11 |
HDP | : | % 2,73 | 55 |
DİĞER | : | % 2,53 | 51 |
HÜDA PAR | : | % 0,2 | 4 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,2 | 4 |
AKHİSAR
Toplam Sandık | : | 411 |
Toplam Seçmen | : | 130.082 |
Açılan Sandık | : | 23 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 5,6 |
Kullanılan Oy | : | 2.818 |
Geçerli Oy | : | 2.762 |
Katılım Oranı | : | % 94,88 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 66,87 | 1.847 |
AK PARTİ | : | % 57,46 | 1.587 |
MHP | : | % 9,41 | 260 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 28,17 | 778 |
CHP | : | % 20,31 | 561 |
İYİ PARTİ | : | % 7,31 | 202 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,54 | 15 |
DİĞER | : | % 3,29 | 91 |
HDP | : | % 1,09 | 30 |
HÜDA PAR | : | % 0,36 | 10 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,22 | 6 |
ALAŞEHİR
Toplam Sandık | : | 257 |
Toplam Seçmen | : | 75.827 |
Açılan Sandık | : | 10 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 3,89 |
Kullanılan Oy | : | 1.475 |
Geçerli Oy | : | 1.434 |
Katılım Oranı | : | % 91,9 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 55,37 | 794 |
AK PARTİ | : | % 45,96 | 659 |
MHP | : | % 9,41 | 135 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 41,84 | 600 |
CHP | : | % 25,31 | 363 |
İYİ PARTİ | : | % 15,2 | 218 |
SAADET PARTİSİ | : | % 1,32 | 19 |
HDP | : | % 0,77 | 11 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,7 | 10 |
DİĞER | : | % 0,7 | 10 |
HÜDA PAR | : | % 0,63 | 9 |
DEMİRCİ
Toplam Sandık | : | 135 |
Toplam Seçmen | : | 30.266 |
Açılan Sandık | : | 55 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 40,74 |
Kullanılan Oy | : | 8.380 |
Geçerli Oy | : | 8.273 |
Katılım Oranı | : | % 91,68 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 71,41 | 5.908 |
AK PARTİ | : | % 59,52 | 4.924 |
MHP | : | % 11,89 | 984 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 25,99 | 2.150 |
CHP | : | % 12,63 | 1.045 |
İYİ PARTİ | : | % 11,58 | 958 |
SAADET PARTİSİ | : | % 1,78 | 147 |
DİĞER | : | % 1,75 | 145 |
HDP | : | % 0,53 | 44 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,21 | 17 |
HÜDA PAR | : | % 0,11 | 9 |
GÖLMARMARA
Toplam Sandık | : | 42 |
Toplam Seçmen | : | 11.333 |
Açılan Sandık | : | 3 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 7,14 |
Kullanılan Oy | : | 250 |
Geçerli Oy | : | 244 |
Katılım Oranı | : | % 94,34 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 72,54 | 177 |
AK PARTİ | : | % 63,52 | 155 |
MHP | : | % 9,02 | 22 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 20,9 | 51 |
CHP | : | % 11,48 | 28 |
İYİ PARTİ | : | % 9,02 | 22 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,41 | 1 |
DİĞER | : | % 5,74 | 14 |
HDP | : | % 0,82 | 2 |
GÖRDES
Toplam Sandık | : | 95 |
Toplam Seçmen | : | 22.759 |
Açılan Sandık | : | 19 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 20 |
Kullanılan Oy | : | 2.889 |
Geçerli Oy | : | 2.793 |
Katılım Oranı | : | % 93,37 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 68,71 | 1.919 |
AK PARTİ | : | % 57,43 | 1.604 |
MHP | : | % 11,28 | 315 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 27,5 | 768 |
CHP | : | % 13,53 | 378 |
İYİ PARTİ | : | % 13,28 | 371 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,68 | 19 |
DİĞER | : | % 2,22 | 62 |
HDP | : | % 0,79 | 22 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,54 | 15 |
HÜDA PAR | : | % 0,25 | 7 |
KIRKAĞAÇ
Toplam Sandık | : | 104 |
Toplam Seçmen | : | 29.256 |
Açılan Sandık | : | 19 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 18,27 |
Kullanılan Oy | : | 4.269 |
Geçerli Oy | : | 4.225 |
Katılım Oranı | : | % 91,65 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 69,42 | 2.933 |
AK PARTİ | : | % 59,41 | 2.510 |
MHP | : | % 10,01 | 423 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 28,4 | 1.200 |
CHP | : | % 14,75 | 623 |
İYİ PARTİ | : | % 12,85 | 543 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,8 | 34 |
DİĞER | : | % 0,83 | 35 |
HDP | : | % 0,78 | 33 |
HÜDA PAR | : | % 0,28 | 12 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,28 | 12 |
KÖPRÜBAŞI
Toplam Sandık | : | 62 |
Toplam Seçmen | : | 10.867 |
Açılan Sandık | : | 12 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 19,35 |
Kullanılan Oy | : | 791 |
Geçerli Oy | : | 772 |
Katılım Oranı | : | % 93,39 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 69,95 | 540 |
AK PARTİ | : | % 58,42 | 451 |
MHP | : | % 11,53 | 89 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 25,91 | 200 |
CHP | : | % 13,86 | 107 |
İYİ PARTİ | : | % 11,92 | 92 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,13 | 1 |
HDP | : | % 3,24 | 25 |
DİĞER | : | % 0,78 | 6 |
HÜDA PAR | : | % 0,13 | 1 |
KULA
Toplam Sandık | : | 136 |
Toplam Seçmen | : | 34.703 |
Açılan Sandık | : | 18 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 13,24 |
Kullanılan Oy | : | 3.822 |
Geçerli Oy | : | 3.746 |
Katılım Oranı | : | % 91,9 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 63,72 | 2.387 |
AK PARTİ | : | % 45,38 | 1.700 |
MHP | : | % 18,34 | 687 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 32,94 | 1.234 |
CHP | : | % 17,19 | 644 |
İYİ PARTİ | : | % 15,16 | 568 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,59 | 22 |
DİĞER | : | % 1,84 | 69 |
HDP | : | % 1,23 | 46 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,16 | 6 |
HÜDA PAR | : | % 0,11 | 4 |
SALİHLİ
Toplam Sandık | : | 387 |
Toplam Seçmen | : | 123.901 |
Açılan Sandık | : | 23 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 5,94 |
Kullanılan Oy | : | 4.338 |
Geçerli Oy | : | 4.315 |
Katılım Oranı | : | % 89,46 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 50,24 | 2.168 |
AK PARTİ | : | % 37,5 | 1.618 |
MHP | : | % 12,75 | 550 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 43,34 | 1.870 |
CHP | : | % 30,27 | 1.306 |
İYİ PARTİ | : | % 12,63 | 545 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,44 | 19 |
HDP | : | % 3,85 | 166 |
DİĞER | : | % 2,18 | 94 |
HÜDA PAR | : | % 0,21 | 9 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,19 | 8 |
SARIGÖL
Toplam Sandık | : | 93 |
Toplam Seçmen | : | 28.394 |
Açılan Sandık | : | 8 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 8,6 |
Kullanılan Oy | : | 1.573 |
Geçerli Oy | : | 1.566 |
Katılım Oranı | : | % 91,51 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 48,6 | 761 |
AK PARTİ | : | % 36,46 | 571 |
MHP | : | % 12,13 | 190 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 48,15 | 754 |
CHP | : | % 27,59 | 432 |
İYİ PARTİ | : | % 18,77 | 294 |
SAADET PARTİSİ | : | % 1,79 | 28 |
HDP | : | % 1,85 | 29 |
DİĞER | : | % 0,77 | 12 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,45 | 7 |
HÜDA PAR | : | % 0,19 | 3 |
SARUHANLI
Toplam Sandık | : | 138 |
Toplam Seçmen | : | 41.904 |
Açılan Sandık | : | 19 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 13,77 |
Kullanılan Oy | : | 3.952 |
Geçerli Oy | : | 3.920 |
Katılım Oranı | : | % 87,8 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 58,83 | 2.306 |
AK PARTİ | : | % 47,91 | 1.878 |
MHP | : | % 10,92 | 428 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 37,12 | 1.455 |
CHP | : | % 22,78 | 893 |
İYİ PARTİ | : | % 13,65 | 535 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,69 | 27 |
HDP | : | % 2,58 | 101 |
DİĞER | : | % 1,15 | 45 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,18 | 7 |
HÜDA PAR | : | % 0,15 | 6 |
SELENDİ
Toplam Sandık | : | 83 |
Toplam Seçmen | : | 16.025 |
Açılan Sandık | : | 1 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 1,2 |
Kullanılan Oy | : | 248 |
Geçerli Oy | : | 246 |
Katılım Oranı | : | % 91,18 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 60,98 | 150 |
MHP | : | % 31,71 | 78 |
AK PARTİ | : | % 29,27 | 72 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 32,11 | 79 |
CHP | : | % 19,92 | 49 |
İYİ PARTİ | : | % 11,79 | 29 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,41 | 1 |
DİĞER | : | % 3,66 | 9 |
HDP | : | % 2,44 | 6 |
HÜDA PAR | : | % 0,81 | 2 |
SOMA
Toplam Sandık | : | 269 |
Toplam Seçmen | : | 79.850 |
Açılan Sandık | : | 14 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 5,2 |
Kullanılan Oy | : | 3.206 |
Geçerli Oy | : | 3.172 |
Katılım Oranı | : | % 91,97 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 64,85 | 2.057 |
AK PARTİ | : | % 51,45 | 1.632 |
MHP | : | % 13,4 | 425 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 29,76 | 944 |
CHP | : | % 17,65 | 560 |
İYİ PARTİ | : | % 10,47 | 332 |
SAADET PARTİSİ | : | % 1,64 | 52 |
HDP | : | % 3,69 | 117 |
DİĞER | : | % 1,39 | 44 |
HÜDA PAR | : | % 0,25 | 8 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,06 | 2 |
ŞEHZADELER
Toplam Sandık | : | 358 |
Toplam Seçmen | : | 120.239 |
Açılan Sandık | : | 18 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 5,03 |
Kullanılan Oy | : | 4.317 |
Geçerli Oy | : | 4.254 |
Katılım Oranı | : | % 92,32 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 54,91 | 2.336 |
AK PARTİ | : | % 42,31 | 1.800 |
MHP | : | % 12,6 | 536 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 39,8 | 1.693 |
CHP | : | % 21,3 | 906 |
İYİ PARTİ | : | % 17,75 | 755 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,75 | 32 |
HDP | : | % 2,84 | 121 |
DİĞER | : | % 2,14 | 91 |
HÜDA PAR | : | % 0,21 | 9 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,09 | 4 |
TURGUTLU
Toplam Sandık | : | 343 |
Toplam Seçmen | : | 116.822 |
Açılan Sandık | : | 11 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 3,21 |
Kullanılan Oy | : | 1.974 |
Geçerli Oy | : | 1.940 |
Katılım Oranı | : | % 92,46 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 54,54 | 1.058 |
AK PARTİ | : | % 45,21 | 877 |
MHP | : | % 9,33 | 181 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 42,22 | 819 |
CHP | : | % 25,88 | 502 |
İYİ PARTİ | : | % 15,52 | 301 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,82 | 16 |
DİĞER | : | % 1,55 | 30 |
HDP | : | % 1,49 | 29 |
HÜDA PAR | : | % 0,1 | 2 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,1 | 2 |
YUNUSEMRE
Toplam Sandık | : | 477 |
Toplam Seçmen | : | 159.722 |
Açılan Sandık | : | 33 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 6,92 |
Kullanılan Oy | : | 4.811 |
Geçerli Oy | : | 4.719 |
Katılım Oranı | : | % 97,43 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 73,13 | 3.451 |
AK PARTİ | : | % 59,86 | 2.825 |
MHP | : | % 13,27 | 626 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 23,73 | 1.120 |
CHP | : | % 14,3 | 675 |
İYİ PARTİ | : | % 8,79 | 415 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,64 | 30 |
DİĞER | : | % 1,82 | 86 |
HDP | : | % 1,1 | 52 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,15 | 7 |
HÜDA PAR | : | % 0,06 | 3 |