Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı Yalova 24 Haziran sonuçları

Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı Yalova 24 Haziran sonuçları

Türkiye, 24 Haziran genel seçimlerine odaklandı. Seçim sonuçları ve oy oranları merakla bekleniyor. Yalova'da Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranları ve sonuçları ilk oyların sayılmaya başlamasıyla belli oluyor. Yalova'da AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı mı yoksa CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi-DP arasındaki Millet İttfakı mı önde? Kentte hangi partiye daha çok oy verildiğini, il geneli ve ilçelerin seçim sonuçlarını, milletvekili dağılımlarını ve son dakika gelişmeleri karar.com'dan takip edebilirsiniz. İşte 2018 Yalova Genel Seçim sonuçları ve ilçeleri Altınova, Armutlu, Çınarcık, Çiftlikköy, Termal, Yalova'daki sandıklardan ne çıktığına dair tüm detaylar sayfamızda.

Yalova'da yaklaşık 168 bin seçmen sandık başına giderek oy kullandı. Yalova'da oy kullanan vatandaşlar 24 Haziran seçim sonuçlarını ve partilerin oy oranlarının ne olduğunu araştırmaya başladı. 24 haziran sonuçları ve Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranını, Yalova ilçelerden seçim sonuçlarını ve son dakika gelişmelerini karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Aşağıdaki linklerden Türkiye geneli sonuçlara da ulaşabilirsiniz.

Yalova il ve ilçelerinde partilerin oy oranları da netleşmeye başladı. İşte Altınova, Armutlu, Çınarcık, Çiftlikköy, Termal, Yalova seçim sonuçları... Yalova Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve kente  partilerin oy oranlarını ve milletvekili dağılımını haberimizde bulabilir, Genel Seçimlerde neler olduğunu an an takip edebilirsiniz.

YALOVA SEÇİM SONUCU: PARTİLERİN OY ORANLARI NE?

Yalova'da merkez ilçe ile 6 ilçede 24 Haziran sabahı başlayan oy kullanma işlemi bitti ve merkez ilçelerde sandığa giden seçmenler şimdi de oy oranlarını ve partilerin milletvekilleri dağılımı merak ediyor. 

18-06/22/yalova-secim-sonuclari-2018.jpg

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Ak Parti %49.0, Cumhuriyet Halk Partisi %31.7, Milliyetçi Hareket Partisi %9.9, ve Halkların Demokratik Partisi %6.4  oy almıştı.

7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %39,49 , Cumhuriyet Halk Partisi %29,11 , Milliyetçi Hareket Partisi %19,45 ve Halkların Demokratik Partisi %8,3 oy almıştı.

YALOVA 1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI KARŞILAŞTIRMALI TABLO 

18-06/22/yalova.jpg

İLÇE İLÇE YALOVA SEÇİM SONUÇLARI 2018

Yalova ve 6 ilçesinde partilerin oy oranlarını ve seçim sonucu KARAR.COM'dan takip edebilmek için aşağıdaki linleri de kullanabilirsiniz. Yalova'da hangi ilçeden ne kadar oyun kime verildiğini görmek ve detaylı bilgileri görüntülemek için aşağıdaki linkleri taklayınız: 

Altınova partilerin oy oranları

Armutlu partilerin oy oranları

Çınarcık partilerin oy oranları

Çiftlikköy partilerin oy oranları

Termal partilerin oy oranları

Yalova partilerin oy oranları

24 Haziran akşamı Yalova'daki vatandaşlar sonuçlara kilitlendi. 24 Haziran seçimlerinde Yalova 2 milletvekilini TBMM'ye gönderecek. Geçen seçimlerde 1 AK Parti'li, 1 CHP'li vekil meclise girebilmişti. Partilerin milletvekilliği için yarışacak adayları şöyle:

 

18-06/19/4-1529439409.jpg

YALOVA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ahmet Büyükgümüş

Meliha Akyol

Hasan Özçelik

YALOVA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Özcan Özel

Ertan Şener

Mehmet Gürel

YALOVA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hasan Topçular

Ali Oğuz Berberoğlu

Mete Örnek

YALOVA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ünlem Üstel

Elif Akyol Tosun

Nur Gemalmaz Ayaz

YALOVA SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mustafa Balta

Fevzi Aygün

İsmail Kuzu

YALOVA HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 

Ali Fuat Hatip

Hediye Polat

Abdurrazak Ekinci

 

18-06/24/11-1529839698.jpg

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ OYUNU KULLANDI

MHP lideri Devlet Bahçeli Ankara Anıttepe Ortokulu'nda sandığa gitti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, "İnanıyorum ki Türkiye, sağlıklı bir seçimle yeni bir döneme girecektir. Bütün siyasi partilere ve adaylara başarılar diliyorum" dedi. Bahçeli, seçim sonuçlarını parti genel merkezinden takip edecek
HP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oyunu Ankara’da kullandı. Bahçeli, Ankara Anıttepe Ortokulu'nda sandığa gitti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, "24 Haziran 2018 milletimiz açısından önemli bir gündür. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnanıyorum ki Türkiye, sağlıklı bir seçimle yeni bir döneme girecektir. Bütün siyasi partilere ve adaylara başarılar diliyorum" dedi.

Şanlıurfa'da fazladan zarf atıldığı iddiasına ilişkin "Bilgi sahibi değilim, ancak sayın İçişleri Bakanı ve sorumlular gerekli tedbirleri almıştır. Sağlıklı bir seçim ortaya çıkacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Seçim sonuçlarını parti genel merkezinden takip edecek.

18-06/24/22-1529851045.jpg

MİLLETİMİZİN KARARI BAŞIMIZIN ÜZERİNE

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için memleketi Yalova'da oyunu kullandı.

AK Parti'den Yalova 1. sıra milletvekili adayı olan Büyükgümüş, Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde bulunan Cumhuriyet İlkokulundaki 1058 numaralı sandıkta oyunu verdi.

Oy kullanma işleminin ardından gazetecilere açıklama yapan Büyükgümüş, Türkiye'de çok partili siyasi yaşam boyunca seçimlerin güven ve huzur içerisinde yapıldığını bildirdi.

Büyükgümüş, şunları kaydetti:

"İnşallah 24 Haziran seçimleri ülkemiz, demokrasimiz için hayırlar getirir. Bu seçimler de bir demokrasi bayramı şeklinde inşallah gerçekleşiyor ve öyle tamamlayacağız. Bizim kardeşliğimiz, birliğimiz her seçimden sonra ülke olarak daha da güçlenmiştir. Bu seçimlerin de aynı bu şekilde olacağına inanıyorum. Milletimizin vereceği kararın hepimizin başının üstünde olduğunu ifade ediyor hayırlı olmasını diliyorum."

18-06/22/1-1529668590.jpg

YENİ SİSTEMDE 16 BAKANLIK 9 KURUL 5 OFİS OLACAK

AK Parti tarafından hazırlanan Cumhurbaşkanlığı hükümet yapısı taslağını DÜNYA elde etti. Taslak kabinenin 16 bakanlık, 5 ofis ve 9 kuruldan oluşmasını, Maliye ile Hazine’nin birleştirilmesini öngörüyor.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından hazırlanan taslağı DÜNYA elde etti. Taslağa göre 16 bakanlık, 5 ofis ve 9 kuruldan oluşan bir kabine planlanıyor. Cumhurbaşkanının iki yardımcısı olacak, ayrıca özel kalemi ve idari işler başkanlığı bulunacak.

Dikkat çekici değişikliklerin başında Maliye-Hazine birleşmesi, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığının, başkanlığa dönüştürülerek Milli İstihbarat Başkanlığı haline getirilmesi oldu. Hükümet yapısı en son 2011 yılında kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) değiştirilmişti. Halen hükümette 1 başbakan, 21 bakanlık ve 5 başbakan yardımcılığı bulunuyor. Bakanlık yapılanması dikkate alındığında mevcut bakanlıkların isimlerinin de korunarak başka bakanlıklarla birleştirilmesi dikkat çekti. İsimlendirmede yer almayan tek bakanlık ise 'Gümrük' oldu. Gümrüğün de Ticaret Bakanlığı bünyesinde olması bekleniyor.

AK Parti taslağına göre Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde 16 bakanlık öngörüldü. Bunlar, Adalet, Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma, Milli Eğitim, Sağlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma ve Altyapı, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Kalkınma Bakanlığı olarak yer aldı. Cumhurbaşkanına bağlı olarak kurulacak ve ekonominin farklı alanlarının yönetileceği 'ofisler' de belli oldu. Taslağa göre, finans, iletişim, insan kaynakları, teknoloji ve yatırım olmak üzere 5 ofis planlandı.

BAKANLIKLAR

Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Kalkınma Bakanlığı.

KURULLAR DA KABİNENİN BİLEŞENİ OLCAK

Halen çeşitli kurum ve kuruluşlar ile bakanlıkların bir araya gelmesiyle politika oluşturmak ve uygulamak üzere var olan kurullara benzer nitelikli 9 kurul da Cumhurbaşkanlığı kabinesinin bileşenlerinden olacak. Bu kurullar bilim, teknoloji ve yenilik politikaları, eğitim ve öğretim politikaları, ekonomi politikaları, güvenlik ve dış politika, hukuk politikaları, sağlık ve gıda politikaları, sosyal politikalar, yerel yönetim politikaları olmak üzere 9 adet planlandı. Bu kurullar ilgili bakanlık, ofis, kurum ve kuruluşların da katılımıyla üyelik biçiminde yapılanacak.

OFİSLER

Finans Ofisi, İletişim Ofisi, İnsan Kaynakları Ofisi, Teknoloji Ofisi, Yatırım Ofisi

Cumhurbaşkanına doğrudan bağlı kuruluşlara da taslakta yer verildi. Buna göre Devlet Denetleme Kurulu, Milli Güvenlik Kurulu, Milli İstihbarat Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı olarak belirlendi.

Bağlı kuruluşların tamamının 'başkanlık' olarak yapılandırılması dikkat çekti. Bu kapsamda daha önce müsteşarlık olan Milli İstihbarat ve Savunma Sanayii için başkanlık şeklinde örgütlenmesi yönünde değişiklik önerildiği anlaşıldı.

KURULLAR

Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu, Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, Ekonomi Politikaları Kurulu, Güvenlik ve Dış Politikaları Kurulu, Hukuk Politikaları Kurulu, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, Sosyal Politikalar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu

EKONOMİ YÖNETİMİ BAKANLIK KURUL VE OFİSLERDE 

Yeni kabine sisteminde ekonomi yönetiminin farklı fonksiyonlara bağlı olarak değiştirildiği gözlendi. En önemli değişikliklerden biri, yıllardır tartışılan Hazine-Maliye’nin birleştirilmesi oldu. Kamunun borç yönetimini yürüten Hazine, Maliye Bakanlığı bünyesinde bir genel müdürlük iken 1983 yılında ayrılarak Başbakanlığa bağlı bir Müsteşarlık olarak örgütlenmiş, kamu borç yönetimi yanında dış ticaret ve teşvik işlemleri de bu müsteşarlık bünyesine toplanmıştı. 1993 yılında da dış ticaret ayrı bir yapıya aktarılmıştı. Son olarak 2011 yılında Hazine’nin içindeki teşvik ve yabancı sermaye gibi yapılar Ekonomi Bakanlığına alınarak Hazine borç-finanstan sorumlu hale getirilmişti.

CUMHURBAŞKANLIĞINA DOĞRUDAN BAĞLI KURULUŞLAR

Devlet Denetleme Kurulu, Milli Güvenlik Kurulu, Milli İstihbarat Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı

Ekonomi yönetimindeki ciddi diğer yapılanma ise DPT’nin kapatılmasıyla Kalkınma Bakanlığına verilen planlama görevinin yeniden farklılaşması oldu. Mevcut bakanlık yapılanmasındaki isimlendirme geçerli kabul edilirse Kalkınma (planlama) Sanayi Bakanlığı ile birleşmiş oldu. Bir diğer önemli değişiklik ise Ticaret Bakanlığı olarak düzenlenen yapılanmada gözlendi. Halen gümrük ile birlikte iç ve dış ticaret yönetiliyordu.

Tarım ve Orman Bakanlıklarının geçmişte olduğu gibi birleştirilmesi de dikkat çekti. Hükümetin bütçe yönetimi için ise doğrudan Cumhurbaşkanına bağlı 'Strateji ve Bütçe Başkanlığı' idari yapı olarak öngörüldü.

Türkiye, 24 Haziran genel seçimlerine odaklandı. Seçim sonuçları ve oy oranları merakla bekleniyor. Yalova'da Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranları ve sonuçları ilk oyların sayılmaya başlamasıyla belli oluyor. Yalova'da AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı mı yoksa CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi-DP arasındaki Millet İttfakı mı önde? Kentte hangi partiye daha çok oy verildiğini, il geneli ve ilçelerin seçim sonuçlarını, milletvekili dağılımlarını ve son dakika gelişmeleri karar.com'dan takip edebilirsiniz. İşte 2018 Yalova Genel Seçim sonuçları ve ilçeleri Altınova, Armutlu, Çınarcık, Çiftlikköy, Termal, Yalova'daki sandıklardan ne çıktığına dair tüm detaylar sayfamızda.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN