Sinemanın kültleri karikatür albümünde

Sinemanın kültleri karikatür albümünde

Mizah çizeri Emirhan Perker, ‘Replikler’ albümünde yerli ve yabancı filmlerin unutulmayan karakterlerini çizdi, onların ünlü sözlerine yer verdi. Albümde birden fazla kullanılan isim ‘Neşeli Günler’in Ziya’sı, ‘Hababam Sınıfı’nın Body Ekrem’i Şener Şen. Perker, Türk sinemasında en güzel repliklerin ise ‘Muhsin Bey’ filmine ait olduğunu düşünüyor.

IŞIL ÇALIŞKAN

Mizah çizeri Emirhan Perker, yerli-yabancı dizi ve filmlerdeki geçmişten günümüze hafızalara kazınan karakterleri unutulmaz replikleriyle birlikte bir kitapta topladı. Perker ‘Replikler’ adlı kitabında ‘Bizimkiler’in Cemil’inden, ‘Neşeli Günler’in Ziya’sına, ‘Breaking Bad’in Mr. White’ından ‘Narkoz’ dizisinin Pablo Escobar’ına çizdiği toplam 85 karakterle okuyucuları dizi ve filmlerde bir yolculuğa çıkarıyor.

16-09/28/28kr2emirhan3.jpg

ALDIĞIM NOTLAR İŞİME YARADI

Perker, bu çalışmasıyla çocukluğundan beri sinemaya olan ilgisini nesneleştirdiğini söylüyor. Perker “Çocukluğumdan beri elime kağıt kalem alıp sevdiğim karakterleri karalarım. Replikler benim sosyal medyada paylaştığım çizimlerimin OT dergisi Yazı işleri Müdürü Faruk Kaya’nın Metin Üstündağ’a göstermesiyle doğdu. Böylelikle OT dergisinde ‘Replikler’ adı altında çizmeye başladım. Şu an ‘KaraKarga’ dergisinde bu bölüm devam ediyor” diyor. Bu kitabın toplamda üç yıllık çalışmanın ürünü olduğunu belirten Perker “Bu replikler benim çok sevdiğim filmlerden aklımda kalanlar aslında. Filmleri izledikçe aklımda kalan sözleri hep not aldım bu güne kadar. Not alma alışkanlığım bu kitapta işime yaradı” diye konuşuyor.

16-09/28/28kr2emirhan4.jpg

LEON VE MUHSİN BEY AYRI

Çizmekten en çok zevk aldığı karakterlerin Leon ve Matilda olduğunu anlatıyor Perker: “Bu karakterleri o kadar çok seviyorum ki çizerken derin düşüncelere dalıyorum. Her çizdiğimde farklı yönlerini görüyorum. O nedenle bazı karakterlere birden fazla yer verdim” diyor. Perker kitapta en sevdiği repliğin ise ‘Leon’ filmindeki Mathilda karakterinin ‘Hayat hep böyle zor mu, yoksa sadece çocukken mi?’ olduğunu kaydediyor.

16-09/28/28kr2emirhan5.jpg

Türk sinemasında en güzel repliklerin ‘Muhsin Bey’ filmine ait olduğunu düşünen Perker “Ben doğma büyüme Beylerbeyliliyim. Muhsin Bey’in hali, tavrı aynı Beylerbeyi yaşlılarına benziyor. O nedenle ona karşı bir duygusallık var bende. Bu kitabı o filmin yönetmeni Yavuz Turgul’a adadım” diyor.16-09/28/28kr2emirhan7.jpg

ÇİZERKEN FİLMİ DE İZLİYOR

Emirhan Perker, ‘Replikler’ kitabındaki karikatürlerin aynı tarz olmadığını ve içinde farklı çizgiler barındırdığını söylüyor.  Perker “Örneğin biri animasyon gibi, biri daha karakteristik” diyerek çizimleri nasıl yaptığını şöyle anlatıyor: “Sürekli aynı tarz çizim beni boğuyor. Karakterleri çizerken aynı anda o karakterin yer aldığı filmi de izliyorum. Bu bana ilham veriyor.  O filmin bendeki etkileri karakterin çizimini etkiliyor.”

16-09/28/s-fdesv.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN