Türkiye’nin en büyük bostanı İstanbul'un en pahalı AVM’sinin otoparkında! Yılda 19 kez ürün alıyorlar

Türkiye’nin en büyük bostanı İstanbul'un en pahalı AVM’sinin otoparkında! Yılda 19 kez ürün alıyorlar

Şehrin merkezinde üstelik İstanbul’un en pahalı AVM’sinde Türkiye’nin en büyük bostanı bulunuyor. Ülkemiz için önemli bir yere sahip tarımın sürdürülebilmesi için AVM otoparkında dahi çalışmalar yapılıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen topraksız tarım her geçen gün ilgiyi ve merakı artırıyor. En basit tanımıyla toprak olmadan bitkiye gerekli besin kaynağı sağlanarak üretimin yapıldığı topraksız tarımla insanların üretim yapması daha basit olabiliyor. Bu kapsamda İstanbul’un en pahalı AVM’sinin otoparkında topraksız tarım ile bitki üretiliyor.

yeni-proje-7.jpg

İstanbul'un lüks alışveriş merkezi İstinye Park, sadece moda ve lezzetin değil, aynı zamanda sürdürülebilir tarımın da merkezi haline geldi. AVM'nin otoparkının -4. katında, 687 metrekarelik bir alanda kurulan Plant Factory, Türkiye'nin en büyük dikey tarım tesislerinden biri olarak dikkat çekiyor.

yeni-proje-8.jpg

300 BİN METREKARELİK TARLAYA EŞDEĞER ÜRETİM

Topraksız tarım teknolojisiyle donatılan bu yenilikçi tesis, 300 bin metrekarelik bir tarlaya eşdeğer miktarda yeşil bitki üretebiliyor. Üstelik yılda 19 kez ürün alınabiliyor olması, geleneksel tarıma kıyasla verimliliği katlıyor.

yeni-proje-9.jpg

GELECEĞİN TARIMI ŞEHRİN KALBİNDE

Plant Factory, sadece üretim kapasitesiyle değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik vizyonuyla da öne çıkıyor. Su ve enerji tasarrufu sağlayan bu tesis, şehir merkezinde taze ve sağlıklı ürünlere erişimi kolaylaştırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN