Silopi'de maden işçilerini taşıyan servis aracına saldırı: Ölü ve yaralılar var

Silopi'de maden işçilerini taşıyan servis aracına saldırı:  Ölü ve yaralılar var

İçişleri Bakanlığı, Silopi'de bir kömür madeninin servis aracına yönelik patlamada bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 2'si ağır 8 kişinin yaralandığını duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının Irak'ın kuzeyinden yapıldığını ve kömür ocağıyla ilgili bir husumetten kaynaklandığını belirtti.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Çalışkan beldesinde faaliyet gösteren bir madencilik işletmesinin servis aracına yönelik gerçekleştirilen saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili detayları paylaştı.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Patlama sonucunda 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 kişinin ağır yaralandığı ve toplamda 8 kişinin çeşitli derecelerde yaralandığı bildirildi. Yaralıların tedavi altına alındığı ve durumlarının ciddiyetinin devam ettiği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü ilk incelemelerde saldırının Irak'ın kuzeyinden gerçekleştirildiği ve kömür madeninin bölgedeki faaliyetleriyle ilgili bir husumetten kaynaklandığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün saat 12.40 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan bir ihbarda; Silopi İlçesi Çalışkan Beldesi Siyahkaya bölgesinde faaliyet gösteren madencilik işletmesi servis aracının yolda seyir halindeyken meydana gelen patlama sonucu yaralananlar olduğu bildirilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik görevlilerimizce patlamanın meydana geldiği bölgede Hudut Birliği ile müştereken emniyet tedbirleri alınarak yaralıların sevki sağlanmıştır. Meydana gelen patlamada (1) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (2)’si ağır olmak üzere (8) vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Silopi Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır” ifadelerine yer verdi.

KÖMÜR OCAĞIYLA İLGİLİ HUSUMET KAYNAKLI

Yerlikaya’nın paylaşımının devamı şöyle:

“Milli Savunma Bakanlığımız ile birlikte yaptığımız ilk incelemeler neticesinde; Irak’ın kuzeyinden gerçekleştirilen saldırının, bölgede işletilen kömür ocağıyla ilgili husumetten kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Olay bölgesinde gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, çok yönlü başlatılan tahkikat devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN