Sazlıdere'de bir gram su kalmadı... Barajın ortasına oturdular

Sazlıdere'de bir gram su kalmadı... Barajın ortasına oturdular

İstanbul'da bu yıl yağışların azalması nedeniyle birçok baraj kuruma noktasına geldi. Kentin en önemli su kaynaklarından olan Sazlıdere Barajı'nın doluluk oranı ise 2,7'ye kadar düştü. Barajın kuruma noktasına gelmeden önce yaklaşık yedi metre altında olduğu öğrenilen köprüden araçların geçtiği gözlemlenirken normalde metrelerce yükseklikte su dolu olması gereken yerlere vatandaşlar sandalye attı.

Küresel ısınmanın etkisiyle yağışların uzun yıllar ortalamanın altında kalması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle İstanbul'da barajlar kırmızı alarm vermeye devam ediyor.

Son yılların en büyük kuraklıklarından biri yaşayan kentin en önemli su kaynaklarından olan Sazlıdere Barajı adeta kurudu.

s4.jpg

Geçtiğimiz yıl bu tarihlerde yüzde 40 doluluk oranına sahip olan baraj bu yıl aynı tarihlerde yapılan ölçümlerde yüzde 2,27 doluluk oranına geriledi.

s3.jpg

İSKİ'DEN SU İLAVESİ

Sazlıdere Barajı’na gece saatlerinde İSKİ ekipleri tarafından Şamlardan su ilave edildi.

Barajın doluluk oranının normal seyrettiği zamanlarda suyun yaklaşık 7 metre altında kaldığı öğrenilen köprüden araçlar geçti.

s2.jpg

Bazı vatandaşlar ise normal şartlarda metrelerce su dolu olan yerlere sandalye atarak keyif yaptı.

s.jpg

Kuruma tehlikesiyle karşı karşıya gelen Sazlıdere Barajı drone ile havadan görüntülendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN