Diyanet'e bağlı Kur'an kurslarında görev yapan Beyhan Satılmış adlı kişi hakkında disiplin soruşturmasının başlatılmasıyla lise ve üniversite diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı. Diyanet İşleri Başkanlığı sahte Kur'an Kursu hocasının işine son verirken sahte hoca ise verilen kararın iptali için dava yoluna gitti.
Sahte doktor, sahte sağlıkçı, sahte psikolog ve sahte mimarın ardından şimdi de sahte Kur'an Kursu hocası ortaya çıktı...
Artı Gerçek'te yer alan habere göre, İstanbul İl Müftülüğü, uzun yıllardır Diyanet’e bağlı Kur'an kurslarında öğretici olarak görev yapSaan Beyhan Satılmış hakkında, son görev yeri olan Beylikdüzü’ndeki Hz. Aişe Kur’an Kursu'nda öğretici olarak görev yaptığı sırada disiplin soruşturması başlatıldı.
HER İKİ DİPLOMA DA SAHTE ÇIKTI
Yürütülen soruşturma kapsamında Satılmış’ın kuruma sunduğu lise ve üniversite diploması mercek altına alındı. İlk olarak lise diploması için inceleme yapıldı. Satılmış’ın kuruma sunduğu lise diploması 1997’de düzenlenmiş görünüyordu. Kırşehir’deki bir imam hatip lisesinden mezun görünen Satılmış’ın elindeki diploma ile Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü kayıtları karşılaştırıldı.
Elde edilen sonuç, Satılmış’ın elindeki diplomanın sahte olduğunu ortaya koydu. Lise diploması sahte çıkan Satılmış’ın bu kez 2005 yılına ait üniversite diploması ele alındı. Bu kez, Anadolu Üniversitesi Açıkögretim Fakültesi kayıtları kontrol edildi. Ancak bu kez de Satılmış’ın kuruma sunduğu üniversite diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı.
DİYANET’E KARŞI DAVA AÇTI
İstanbul İl Müftülüğü ve İstanbul Valiliği kararı ile, ‘Devlet Memuru Kanunu’ kapsamında görev yapan Satılmış’ın görevine geçen 21 Haziran’da son verildi. Satılmış, söz konusu idari kararın iptali için dava yoluna gitti. İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde, Diyanet İşleri Başkanlığı ile İstanbul Valiliği’ne karşı dava açıldı. Açılan davada, idare kararının iptali istendi. Dava dilekçesinde, Satılmış’ın savunma hakkının ihlal edildiği, hileli bir davranışının da olmadığı savunuldu.
DİYANET: AHLAKEN ÇİRKİN
Dava dosyasına Diyanet adına sunulan savunmada ise özetle şöyle denildi: “Davacının her iki diplomasının da gerçekliğinin bulunmadığı tespit edildi. Gerçekliği olmayan bir diplomayı kullanmak; dinen yasak, ahlaken çirkin, toplumun da nefretle karşıladığı bir eylem…”
İdare mahkemesi, tarafların talep ve savunmalarını aldıktan sonra Satılmış’ın, yürütmenin durdurulması talebini reddetti. Satılmış, söz konusu karara itiraz etti. Dosya İstinaf Mahkemesi’ne gitti.