Ömer Eşki: “Eğitimde fırsat eşitliği için yeni bir döneme giriyoruz”

Ömer Eşki: “Eğitimde fırsat eşitliği için yeni bir döneme giriyoruz”

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nde (BELGEM) yeni eğitim yılı tamamen yenilenen Çamdibi Merkez ile Naldöken ve Pınarbaşı şubelerinde başladı. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesini güçlendirme hedefiyle çalıştıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “BELGEM bundan sonra daha da kapsayıcı ve donanımlı bir hale gelecek” dedi.

Bornova Belediyesi’nin Bornovalı öğrencileri uzun yıllardır eğitim desteği verdiği verdiği BELGEM’de ders zili çaldı. Toplam 2.500 öğrenci Bornova Belediyesi'nin çatısı altında yeni eğitim yılına başlamanın heyecanını yaşarken, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “BELGEM artık sadece dershaneye ihtiyacı olan çocuklarımızın geldiği bir yer olmaktan çıkacak ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan örnek bir kurum haline gelecek” dedi.

Başkan Eşki, BELGEM’in sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda sosyal gelişime de önem veren bir kurum olacağını vurguladı. Eşki, “Eğitimde kalitenin yanı sıra, sosyal anlamda da çocuklarımızı destekleyecek, onları geleceğe hazırlayacak bir merkez oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Hedef öğrenci sayısını arttırmak: Yeni şubeler yolda

BELGEM’in kapasitesini artırmayı planladıklarını dile getiren Eşki, yakın gelecekte yeni şubeler açarak 700’den 2500 çıkardıklarını öğrenci sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Eşki, “İzmir’de çok daha geniş kapsamlı ve kaliteli eğitim sunan bir kurum haline geleceğiz. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına her öğrencimize ulaşmayı amaçlıyoruz. Eğitimde kaliteyi arttırırken çocukların sadece akademik değil, sosyal anlamda da gelişimini destekleyeceğiz. Bu yeni dönemde BELGEM Dershanesi’nin İzmir genelinde kapsamlı ve nitelikli eğitim sunarak gençleri geleceğe hazırlayan bir öncü eğitim kurumu haline getireceğiz”diyerek, eğitime yapılan yatırımın önemine dikkat çekti.

Öğrenciler de veliler de memnun

BELGEM’de okul derslerine destek eğitim alan öğrenciler ve velileri aldıkları hizmetten duyduklarını memnuniyeti dile getirdi. 7. sınıf öğrencisi Nisanur’un Annesi Firdevs Yavaş BELGEM’den sosyal medya aracılığı ile haberdar olduklarını ve hemen kayıt yaptırdıklarını belirterek, Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Ömer Eşki’ye teşekkür etti. 6. Sınıf öğrencisi Yusuf Uras’ın Annesi Sevinç Çalışkan, “Daha önce diğer oğlum bu imkandan yararlanmıştı. BELGEM’i çok seviyorum ve başarılı öğrenciler yetiştirdiğini biliyorum. Şimdi daha da güzelleşti. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 8. Sınıf Öğrencisi Edanur Orta ise iki yıldır geldiği BELGEM’in okuldaki derslerine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Kapsayıcı, güvenli ve disiplinli eğitim programı

BELGEM çatısı altında, Ortaokul düzeyinde Fen Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe ve İngilizce, Lise 10-11-12. sınıflar ile mezun gruplarına yönelik Fizik, Kimya Biyoloji, Matematik, Tarih Coğrafya, Felsefe ile Türk Dili ve Edebiyatı dersleri veriliyor. Velilerin telefonlarından öğrencilerin devamsızlık durumunu takip edebilmesi ve sınav sonuçlarını öğrenmesini sağlayan ve ders programlarını erişebilecekleri BİLSA-OKULSİS Programı kullanılıyor. Ayrıca ayda bir deneme sınavları yapılıyor ve Rehberlik Servisi aracılığıyla öğrencilerin başarı durumları takip ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN