Konya’da alkollü TIR şoförü dehşet saçtı: 30 dakikada 2 ölü, 2 yaralı

Konya’da alkollü TIR şoförü dehşet saçtı: 30 dakikada 2 ölü, 2 yaralı

Konya'nın Ereğli ilçesinde alkollü sürücü Muhammet Çat, kullandığı TIR ile yarım saat içinde 3 kazaya karıştı. İlk olarak bir motosiklete çarparak 2 kişinin ölümüne, 20 dakika sonra ise hafif ticari araca çarparak 2 kişinin yaralanmasına neden oldu. Çat, kazaların ardından gözaltına alındı.

Konya'nın Ereğli ilçesinde alkollü olduğu tespit edilen bir TIR sürücüsü, sadece yarım saat içinde üç farklı kazaya karışarak iki kişinin hayatını kaybetmesine ve iki kişinin de yaralanmasına neden oldu. Sürücü Muhammet Çat (23), Karaman’dan Konya’nın Ereğli ilçesindeki şeker fabrikasına pancar taşırken önce bir motosiklete, ardından hafif ticari araca ve son olarak da bir başka araca çarptı. Kazaların ardından yapılan kontrollerde sürücünün 3,27 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.

10187966.jpg

İLK KAZA: İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Olay, 6 Ekim akşamı saat 18.30 sıralarında Karaman-Konya kara yolunda Melicek Mahallesi kavşağında meydana geldi. Karaman’dan Ereğli’ye pancar taşıyan Muhammet Çat yönetimindeki 42 ESK 11 plakalı TIR, kavşakta seyir halinde olan Yüksel Altınöz’ün (57) kullandığı 42 ALA 343 plakalı motosiklete hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Altınöz ve arkasındaki yolcu Hasan Can (50) olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaşamını yitiren iki kişinin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay yerinde büyük üzüntü yaşanırken, kazanın nasıl meydana geldiğine dair incelemeler devam ediyor.

10187965-001.jpg

İKİNCİ KAZA: 2 YARALI

İlk kazanın ardından durmadan yoluna devam eden Çat, yaklaşık 20 dakika sonra Ereğli’nin Fidanlık kavşağında kırmızı ışıkta bekleyen 42 ALU 809 plakalı hafif ticari araca çarptı. Hafif ticari aracın sürücüsü Süleyman Tezcan (21) ve yanındaki Mustafa Can Tezcan bu çarpışma sonucunda yaralandı. Olay yerine hızla ulaşan ambulanslar, yaralıları Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı, ancak çarpmanın etkisiyle ciddi şekilde yaralandıkları öğrenildi. İkinci kaza da büyük dikkat çekerken, alkollü sürücünün durdurulamaması endişeye yol açtı.

10187967.jpg

ÜÇÜNCÜ KAZA VE GÖZALTI

Alkollü sürücü, ikinci kazanın ardından da yoluna devam etti. Yaklaşık 10 dakika sonra, bu kez 2 kilometre ilerideki başka bir kavşakta üçüncü kazaya karıştı. Çat’ın TIR'ı, bir başka araca çarparak maddi hasara neden oldu. Bu üçüncü kaza sonrası çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, Muhammet Çat'ı durdurdu ve gözaltına aldı. Yapılan alkol testinde sürücünün 3,27 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücünün bu derece yüksek alkol oranıyla direksiyon başına geçmesi, kazaların önlenememesine neden oldu.

10187968.jpg

Olayın ardından Muhammet Çat’ın sorgusu devam ederken, kazalarla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Savcılık, kazaların meydana geliş şekli, sürücünün alkol seviyesinin ne derece etkili olduğu ve ihmallerin olup olmadığını detaylı olarak inceliyor.

10187969.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN