İstanbulluyu deprem korkusu değil aşırı sıcak kaçıracak! Gölgede bile yakıyor: Rekorun rekoru henüz gelmedi!

İstanbulluyu deprem korkusu değil aşırı sıcak kaçıracak! Gölgede bile yakıyor: Rekorun rekoru henüz gelmedi!

Milyonlarca İstanbullu bu defa deprem korkusu ile değil sıcaklık korkusu ile karşı karşıya. Her geçen gün artan sıcaklık bu günlerde etkisini daha da gösterecek ve resmen rekorun rekoru kırılacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgiler kapsamında 22 Temmuz Pazartesi günü Türkiye ‘de yazın en sıcak günlerinden biri yaşanacak. Özellikle de İstanbul’da sıcaklık rekor kırarken hava sıcaklığının 40 dereceyi aşacağı bilgisi paylaşıldı. Öte yandan Çarşamba gününden itibaren ise ülkenin kuzeyinde hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacak. Ayrıca yaz sağanakları da etkisini göstermeye başlayacak.

sicak2.jpg

İSTANBULLULAR İÇİN UYARI: AŞIRI SICAK BEKLENİYOR

Bugün, İstanbul'da gölgede sıcaklıklar 36 derece olarak ölçülse de, nemin etkisiyle hissedilen sıcaklık 40 dereceyi bulabilir. Vatandaşların dışarı çıkarken ve açık alanda çalışırken dikkatli olmaları önem taşıyor. Serin yerlerde kalmak, sıvı tüketimine dikkat etmek ve güneşten korunmak büyük önem arz ediyor.

sicak.jpg

SICAKLIKLAR ÇARŞAMBA GÜNÜ DÜŞECEK

Çarşamba gününden itibaren ise İstanbul'da sıcaklıkların yaklaşık 4-5 derece düşmesi bekleniyor. Kuzey bölgelerde ise yaz sağanaklarının etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu durum, İstanbul ve çevresindeki vatandaşların biraz rahat nefes almasını sağlayacak.

İstanbul'da yaşayan herkesin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıları dikkate alarak gerekli önlemleri alması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN