İstanbul'da akıl almaz görüntüler: Kendi kendine çatışıp etrafa ateş açtı

Büyükçekmece'de, halüsinasyon gördüğü iddia edilen Aziz Ç., bir binanın girişinde kendi kendine ateş açtı. Olay, mahallede paniğe neden olurken, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Büyükçekmece, dün akşam saatlerinde yaşanan olayla sarsıldı. Celaliye Mahallesi İstasyon Caddesi'nde, iddialara göre alkollü haldeyken halüsinasyonlar gören Aziz Ç. (38), bir apartmanın girişine sığınarak rastgele ateş açtı. Saat 17.00 sıralarında meydana gelen olay, mahallede paniğe neden oldu.

9113428.jpg

GÖZALTINA ALINDI

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Aziz Ç.'nin kapı aralığından çevreyi gözetlediği ve ardından etrafa kurşun yağdırdığı görülüyor. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri hemen polisi arayarak durumu bildirdi. Olay yerine kısa sürede ulaşan polis ekipleri, Aziz Ç.'yi gözaltına aldı ve çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

9113429.jpg

15 ADET BOŞ KOVAN BULUNDU

Polis, olay yerinde yaptığı incelemelerde 15 adet boş kovan ve 10 adet mermi çekirdeği buldu. Ayrıca, Aziz Ç.'nin rastgele açtığı ateş sonucu 3 kurşunun çevredeki binalara isabet ettiği tespit edildi. Şans eseri herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

9113430.jpg

Aziz Ç. olayın ardından sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Polis tarafından yapılan aramalarda şüphelinin evinde 88 adet tüfek ve tabanca mermisi ile 5 bıçak ele geçirildi. İlk sorgulamasında silahı olay yerinden ayrıldıktan sonra attığını ancak yerini hatırlamadığını belirten Aziz Ç., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

9113431.jpg

Mahalle sakinleri ise yaşananlardan duydukları endişeyi dile getiriyor. Bir mahalle sakini, çocuklarının güvenliği konusunda kaygılarını ifade ederek, Aziz Ç.'nin neden serbest bırakıldığını sorguladı. Kurşunların isabet ettiği binaların duvarlarında izlerin oluştuğunu belirten mahalleli, olayın tekrarlanmasından endişe duyduklarını söyledi.