İstanbul için yeni uyarı! Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı açıkladı: Tam 650 bin bina risk altında

İstanbul için yeni uyarı! Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı açıkladı: Tam 650 bin bina risk altında

Olası İstanbul depremine karşı farklı senaryolar gündemde yer almaya devam ederken uzmanından yeni bir açıklama geldi. Deprem Güçlendirme Başkanı, yaptığı açıklamalarda yüzbinlerce binanın risk altında olduğunu söyledi. İşte detaylar…

Uzmanlar, İstanbul'da beklenen büyük depreme karşı kritik uyarılarda bulunuyor. Sinan Türkkan, şehirdeki binaların yüzde 80'inin deprem riski taşıdığını açıkladı.

yeni-proje-10.jpg

DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ BİNALARIN SAYISI KORKUTUYOR

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, İstanbul'daki yapıların durumunu ele alarak yaklaşık 650 bin binanın deprem tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Türkiye'nin depremlere yatkın bir coğrafyada yer aldığını vurgulayan Türkkan, hızlı ve etkili önlemler alınması gerektiğini söyledi.

yeni-proje-11.jpg

YEREL YÖNETİMLER HIZLA HAREKETE GEÇMELİ

Türkkan, İstanbul ve Marmara Bölgesi'ndeki eski yapıların çokluğuna dikkat çekerek, konutların deprem dayanıklılığına yönelik bütünsel bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini ifade etti. “Her şehir için ayrı bir strateji yerine, depreme dayanıklı bir tasarım şart” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN