Chp Genel Başkan Yardımcıları Zeybek Ve Karabat’tan Başkan Seçer’e ziyaret

Chp Genel Başkan Yardımcıları Zeybek Ve Karabat’tan Başkan Seçer’e ziyaret

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ile CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ile bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Başkan Seçer, görev süreleri boyunca hayata geçirdikleri sosyal politikalar ve yaşanan olağanüstü koşulları en iyi şekilde yönetmelerinin karşılığını seçimlerde aldıklarını söyleyerek, “Özellikle bugüne kadar partimizin ulaşamadığı, oy alamadığı, sıkıntı yaşadığı bölgelerde oy oranlarımız ciddi anlamda arttı. Bu iyi bir başlangıç oldu. Şimdi 2024’ten sonra bu deneyimle politikalarımızı daha da tahkim etmek isteyeceğiz. Yerel yönetimlerde sosyal politikalar öncelikli olmalı” diye konuştu.

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde gösterdiği başarının genel seçimlere de katkısının olacağını ifade ederek, “Genelde iktidara giderken Mersin’den de buna katkımız olacak diye düşünüyorum” dedi.

Mersin halkının Büyükşehir’in yönetim anlayışını takdir ettiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Zeybek, “CHP Belediyesi varsa ezilenler için, ötekileştirilenler için var, dezavantajlı gruplar için öncelikli var. Bütün bunlara kaynaklarımızı etkin biçiminde harcayacağız” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşa çok doğru noktalarda dokunulduğunu söyleyen CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Özellikle sosyal politika ile sosyal demokrat politika arasındaki bağlantı çok doğru kurulmuş” diyerek, Seçer’i çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Mersin’de CHP’li belediyeler ve Meclis üyeleri ile bir araya geldiklerini ve değerlendirmeler yaptıklarını söyleyen Zeybek, “Bizim geleceğe olan inancımızı arttıracak bir moral ve motivasyonu da aldığımızı belirtmek istiyorum. Sizinle ilgili de Meclis üyelerimizin övgü dolu açıklamaları oldu” dedi.

Yapılan hizmetlerle birlikte Mersin’in artık başka bir şehir haline geldiğini gördüğünü söyleyen CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise “Bu seyahatten sonra Genel Merkez’de Mersin’de yapılanları daha fazla anlatma şansını yakalarız, o da partiye ciddi anlamda katkı sunar. Ben açıkçası Mersin’de yapılanları eksik anlattığımızı gördüm kendi açımdan” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek’i ağırladı. Ziyarette ayrıca; CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ile CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür de yer aldı.

“2019’dan bu yana Mersin’de çok şey değişti”

Ziyarette yerel seçimler sonrası oluşan tablo hakkında bilgi veren ve 2019’dan bu yana Mersin’de çok şeyin değiştiğini söyleyen Başkan Seçer, “2019’dan bu yana Mersin’de çok şey değişti. 2024 seçimleri ile beraber 3 olan ilçe belediye sayımız 7’ye çıktı. Bunlar kentin büyük ilçeleri. Daha periferide kalan, nüfus olarak az yoğun olan bölgeler cumhur ittifakında. Onlar toplam 10 belediyeden 3’e düşmüş oldu. Burada bir de DEM partinin belediyesi var. Yerel yönetimlerde bu şekilde bir siyasal dağılım ortaya çıktı” dedi.

“Yerel yönetimlerde sosyal politikalar öncelikli olmalı”

Mersin’in sosyo-ekonomik ve demografik yapısının yanı sıra faaliyet gösteren sektörler açısından da dinamik bir şehir olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Biz 2019’da hizmetlerimize sosyal politikalar öncelikli başladık. ‘Önce bir mali disiplini sağlayalım, personel ve insan kaynağını düzene sokalım. Bu arada hem bir zaman kazanırız hem de gerçekten sosyo-ekonomik olarak dokunulması gereken bölgelere önce dokunalım’ dedik. Bu da iyi oldu” diye konuştu.

Göreve geldikleri dönemde pandemi ve deprem gibi olağanüstü koşulların yaşandığına değinen Başkan Seçer, bu süreçleri en iyi şekilde yönettiklerini kaydetti. Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Bunun karşılığını seçimlerde tabii ki gördük. Özellikle bugüne kadar partimizin ulaşamadığı, oy alamadığı, sıkıntı yaşadığı bölgelerde oy oranlarımız ciddi anlamda arttı. Bu iyi bir başlangıç oldu. 2024’ten sonra bu deneyimle politikalarımızı daha da tahkim etmek isteyeceğiz. Hala ekonomik sorunların had safhada olduğu dönemde yerel yönetimlerde sosyal politikalar öncelikli olmalı. Hayat pahalılığı bir taraftan, çocukların eğitimine aileler para yetiştiremiyor, karınlarını doyuramıyorlar, çocuklar okullara aç gidiyorlar; böyle sorunlar var. Bunlar üstü örtülecek sorunlar değil. Bunlara dokunmak gerektiğini düşünüyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“Genel iktidara giderken Mersin’den de katkımız olacak”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin rutin alanlarda da hizmetlerin sürdüğünü sözlerine ekleyerek, “Yapısal sorunların çözümü, çevre, ulaşım, kente değer katacak yatırımlar ve vizyon yatırımları da çalışmalarımız arasında. Umut ediyorum güzel işler yapacağız. Genelde iktidara giderken Mersin’den de buna katkımız olacak diye düşünüyorum” dedi.

Zeybek: “Kendi başarısını en çok geliştiren Büyükşehir Belediyesi’nde olmaktan çok mutluyuz”

Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, seçimlerde gösterdiği başarıdan dolayı Başkan Seçer’i tebrik ederek, “Son seçimlerde kendi başarısını en çok geliştiren Büyükşehir Belediyesi’nde olmaktan çok mutluyuz. Her 5 seçmenden 3’ünün oyunu almak üstelikte Mersin’de ikinci kez seçimi açık farkla kazanmak, Büyükşehir Belediye meclisinde çoğunluk sayısına ulaşacak sayıda meclis üyesi çıkarıyor olmak, 31 Mart seçimlerinde partimizin büyük başarısının önemli nedenlerden bir tanesi oldu. O nedenle Mersin Büyükşehir Belediyesi bizim açımızdan çok değerli” ifadelerine yer verdi.

Mersin’de CHP’li belediyeler ve Meclis üyeleri ile bir araya geldiklerini ve değerlendirmeler yaptıklarını söyleyen Zeybek, “Bizim geleceğe olan inancımızı arttıracak bir moral ve motivasyonu da aldığımızı belirtmek istiyorum. Sizinle ilgili de Meclis üyelerimizin övgü dolu açıklamaları oldu. Hatta konuşan hiçbir Meclis üyesinin genel olarak bir eleştirel yaklaşımda bulunmaması da aslında CHP geleneği açısından pek de alışılagelmiş bir durum değildir. O nedenle sizlere ve çalışma arkadaşlarınıza bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“CHP Belediyesi varsa ezilenler için var, ötekileştirilen için var”

30 yılın ardından Toroslar ilçesinin CHP’ye geçmiş olmasının çok değerli olduğunu vurgulayan Zeybek, yüksek oy farkıyla alınmasıyla birlikte hedeflerini de gözden geçirerek büyüttüklerini kaydetti. “Mersin Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok yakışıyor” diyen Zeybek, “CHP’nin halkçı, toplumcu, kamucu yönetim anlayışı bölge halkı tarafından da takdir ediliyor. Sizlerin hem parlamentodaki deneyiminiz, hem devleti Ankara’dan tanıyor olmanız, sonra dönüp bu birikimle yerel yönetimlerde önce bütçe disiplini sağlamak, sonra hizmetlerin adil bir biçimiyle dağıtılması konusunda gösterdiğiniz çaba da bu anlayışın yansıması. CHP Belediyesi varsa ezilenler için, ötekileştirilenler için var, dezavantajlı gruplar için öncelikli var. Bütün bunlara kaynaklarımızı etkin biçiminde harcayacağız” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir’in işlettiği sosyal tesisleri gezme şansı yakaladığını belirten Zeybek, “Mersin aynı zamanda bir turizm kenti, bir sahil kenti. Sizin söylediğiniz gibi ikili gelir gruplarının yaşadığı, dezavantajlı grupların yanında olduğumuz gibi kentin kültürel yapısına uygun sosyal alanların yapılmasına çok mutlu oldum. İnsanlar çok mutlu ve Mersin’i çok yeşil buldum. Bütün çalışma arkadaşlarınızın da ayaklarına taş değmesin diyorum” diye konuştu.

Karabat: “Sosyal politika ile sosyal demokrat politika arasındaki bağlantı çok doğru kurulmuş”

Vatandaşa çok doğru noktalarda dokunulduğunu söyleyen CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Özellikle sosyal politika ile sosyal demokrat politika arasındaki bağlantı çok doğru kurulmuş. Sahil bandı Mersin’e girdiğiniz anda Mersin artık başka bir şehir olduğunu gösteren olgu, Mersin’e çok ciddi dokunuşun olduğunu gösterir bir noktada. Ben sizden önce geldiğimde o sahil bandı son derece bakımsız, izbe bir durumdaydı. Fark çok net hissediliyor” dedi. Karabat, “Biz iktidara ‘Bak burada yapılmışı var’ deyip, oradan iktidara doğru yürümek istiyoruz. Mersin’de son derece fazla örnek var. Biz de bu seyahatten sonra Genel Merkez’de Mersin’de yapılanları daha fazla anlatma şansını yakalarız, o da partiye ciddi anlamda katkı sunar. Ben açıkçası Mersin’de yapılanları eksik anlattığımızı gördüm kendi açımdan” diyerek, Mersin’de yapılan hizmetlerin CHP’nin iktidara gidişine de büyük katkı sunduğunu ifade etti.

Ziyaret, Başkan Seçer’in heyete hediye takdimi ile sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN