Uzmanlar uyardı: Artan sıcaklıklar ruhsal hastalıkları artırıyor

Uzmanlar uyardı: Artan sıcaklıklar ruhsal hastalıkları artırıyor

İklim değişikliğinin insan sağlığı üzerindeki derin etkilerine odaklanan Psikolog Tara Çapar, artan sıcaklıkların ruhsal sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini vurgulayarak, günlük yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi ve profesyonel destek alma gerekliliğine dikkat çekti.

Psikolog Tara Çapar, iklim değişikliğinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, bu durumun biyolojik, psikolojik ve sosyal boyutlarıyla büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Artan sıcaklıkların yanı sıra iklim değişikliğine bağlı olarak depresyon, öfke, endişe, kurallara uymama ve intihar gibi psikolojik rahatsızlıkların artabileceğini vurguladı. Çapar, bireylerin günlük yaşam alışkanlıklarını değiştirmeleri ve gerektiğinde profesyonel destek almaları gerektiğini önerdi.

Uyku problemlerinin, bireylerin motivasyonunu, duygusal durumunu ve yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini belirten Çapar, kaliteli uyku için akşam ağır yemeklerden kaçınılması, hafif beslenme, düzenli egzersiz ve ekranların uyku öncesinde kapatılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, stresi azaltmak için nefes egzersizleri, kas gevşeme teknikleri ve farkındalık yöntemlerinin kullanılmasını tavsiye etti.

Çapar, iklim değişikliğinin getirdiği psikolojik sorunlarla başa çıkmanın yolları arasında problem çözme becerilerini geliştirmek, iletişim yeteneklerini artırmak ve mizahı hayatın içine katmak gibi stratejilerin etkili olabileceğini de vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN