Uzmanından 'eyyam-ı bahur' uyarısı: Stres ve anksiyeteye neden olabilir

Uzmanından 'eyyam-ı bahur' uyarısı: Stres ve anksiyeteye neden olabilir

Uzmanlar, Ağustos'un ilk haftasında etkili olacak Eyyam-ı Bahur sıcaklarının özellikle yaşlılar, kalp ve akciğer hastaları için ölümcül sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu ve bu sıcak hava dalgasında dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Türkiye’de bu yaz mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar devam ediyor. Yetkililer, Ağustos ayının ilk haftalarından itibaren etkili olması beklenen Eyyam-ı Bahur sıcaklıklarına karşı vatandaşları uyardı.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bu sıcak hava dalgasının özellikle yaşlılar, kalp ve akciğer hastaları üzerinde ciddi sağlık risklerine yol açabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Özkaya, “Ağustos’un ilk haftasında çöl sıcakları olarak bilinen Eyyam-ı Bahur'un etkili olacağını biliyoruz. Bu dönem, özellikle kalp ve akciğer hastaları için ölümcül sonuçlar doğurabilir. Sıcak hava nedeniyle yaşanan sağlık sorunlarının Avrupa’da 2000’li yıllardan sonra arttığını gözlemliyoruz. Vatandaşların, bu sıcak günlerde özellikle dikkatli olmalarını ve Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına uymalarını öneriyoruz. Ayrıca, sıcak hava stresi artırabilir ve içgüdüsel davranışlarda değişikliklere yol açabilir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN