Türk kahvesini yıllardır yanlış içiyormuşuz! Bu yöntem besin değerini artırırken yağları da cayır cayır yakıyor

Türk kahvesini yıllardır yanlış içiyormuşuz! Bu yöntem besin değerini artırırken yağları da cayır cayır yakıyor

Keyifli anlarımızın eşlikçisi olan Türk kahvesini yıllardır yanlış içiyormuşuz. Türk kahvesi yaparken bu yöntemi uygulamanız hem lezzetini artırıyor hem de besin değerini artırarak yağları da cayır cayır yakıyor. İşte uzmanların da önerdiği o yöntem…

Uzun süren sohbetlerin ve dostlukların vazgeçilmezi olan Türk kahvesi, sağlıklı yaşamın da önemli bir parçası. Günde 1-2 fincan Türk kahvesi tüketenlerin sayısı hiç de az değil. Ancak, bu eşsiz lezzeti daha da sağlıklı hale getirmek için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. İşte, limonlu Türk kahvesinin faydaları!

LİMONLU TÜRK KAHVESİ YAĞLARI ERİTİYOR

Uzman Diyetisyen Emre Gürcan, Türk kahvesine eklenecek 5 damla taze limonun metabolizmayı hızlandırdığını belirtiyor. Limon, kahve tohumlarıyla etkileşime geçerek vücutta yağ yakımını destekliyor. Özellikle kadınların sıkça karşılaştığı karın bölgesindeki yağlanmalara karşı etkili bir çözüm sunuyor. İşte, limonlu Türk kahvesinin sağlayacağı diğer faydalar:

limonlu-turk-kahvesi-faydalari-1.jpg

1. Enerjiyi Yükseltir

Sabahları güne enerjik başlamak için en etkili yöntemlerden biri, bir fincan kahvedir. Limonun yüksek C vitamini içeriği ile birleştiğinde, halsizlik, kas ve vücut ağrıları gibi sorunların üstesinden gelmek mümkün. C vitamini, bağışıklık sistemini korur ve vücut direncini artırır.

2. Metabolizmayı Hızlandırır, Mideyi Korur

Limonlu Türk kahvesi, metabolizma üzerinde hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Bağırsak hareketlerini artırarak sindirim sistemini rahatlatır. Bu sayede, şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunların hafiflemesine yardımcı olur. Özellikle fast food ve işlenmiş gıdalarla beslenenler için büyük bir avantaj sunar.

limonlu-turk-kahvesi-faydalari-2.jpg

3. Cildi Güzelleştirir

Kahve ve limon, yüksek miktarda antioksidan içermektedir. Bu antioksidanlar, cildin pürüzsüzleşmesine katkıda bulunur. Limonun C vitamini, vücuttaki kolajen miktarını artırarak cildin esnekliğini ve genç görünümünü destekler. Ayrıca, güneş lekelerinin azaltılmasında da fayda sağlar. Limonlu kahve, kan akışını hızlandırarak cildin nem dengesini korur.

4. Baş Ağrılarını Hafifletir

Migren ve diğer baş ağrıları, sık karşılaşılan sağlık sorunları arasında yer alır. Sürekli ağrı kesici kullanmak zorunda kalanlar için, limonlu Türk kahvesi denemeye değer bir alternatif olabilir. Kahvenin kafein içeriği, kan damarlarının sıkışmasını sağlayarak ağrı hafifletici bir etki yaratır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN