Tavuk etinden bulaşan hastalık salgını! Raflardan hepsi toplatılıyor, milyonlara uyarı yapıldı: Sakın yemeyin

Tavuk etinden bulaşan hastalık salgını! Raflardan hepsi toplatılıyor, milyonlara uyarı yapıldı: Sakın yemeyin

Dünya genelinde endişeye neden olan Maymun Çiçeği ve Batı Nil virüsünden sonra yeni bir virüs daha ortaya çıktı. Şimdiye kadar 9 kişinin ölümüne neden olduğu öğrenilirken hastalığın detayları paylaşıldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

2024'ün sonlarına yaklaşırken, dünya genelindeki salgınlar endişe yaratmaya devam ediyor. ABD'de son günlerde ortaya çıkan yeni bir virüs, ciddi bir sağlık krizine yol açtı. Tavuk etinden kaynaklanan listeria salgını, 9 kişinin ölümüne ve 57'den fazla kişinin hastaneye kaldırılmasına neden oldu. Salgının, 2011'den bu yana ABD'de görülen en büyük listeria vakası olduğu belirtildi.

yeni-proje-21.jpg

ÜRÜNLER GERİ ÇAĞRILDI: NE YAPMALI?

Günboyu'nda yer alan habere göre, ABD Tarım Bakanlığı Gıda Güvenliği ve Denetleme Servisi (FSIS), Boar's Head ve Old Country markaları altında üretilen çeşitli et ürünlerini geri çağırdı. Toplamda 70'ten fazla ürün, 3 milyon kilogramdan fazla et içeriyor ve 10 Mayıs ile 29 Temmuz tarihleri arasında üretildi. Bu ürünler ABD genelinde satılırken, Cayman Adaları, Dominik Cumhuriyeti, Meksika ve Panama'ya da ihraç edildi.

Tüketicilerin, ürün etiketlerinde yer alan "EST. 12612" veya "P-12612" numaralarına dikkat etmeleri ve geri çağrılan ürünlerden uzak durmaları uyarısı yapıldı.

yeni-proje-22.jpg

LİSTERİA NEDİR VE NASIL KORUNULUR?

Listeria monocytogenes bakterisinden kaynaklanan listeria hastalığı, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. ABD'de her yıl 1.600 enfeksiyon ve 260 ölüm ile gıda kaynaklı hastalıklar arasında üçüncü sıradadır. Özellikle hamileler, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf bireyler için tehlikelidir. Belirtileri arasında ateş, kas ağrıları, denge kaybı ve bağırsak sorunları bulunur. Semptomların görülmesi bazen 10 haftayı bulabilir.

yeni-proje-23.jpg

TÜKETİCİLER DİKKATLİ OLMALI

Salgından korunmak için, marketlerden satın aldığınız et ürünlerinin etiketlerini kontrol etmeli ve geri çağrılan ürünlerden kaçınmalısınız. Sağlık yetkililerinin uyarılarına uyarak, bu sağlık krizinin yayılmasını önlemek için gerekli önlemleri almalısınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN