Şeker hastaları bayramda tatlıya doyacak! Şeker hastaları için üretti, talep yağdı: Diyabetlilere mor baklava

Şeker hastaları bayramda tatlıya doyacak! Şeker hastaları için üretti, talep yağdı: Diyabetlilere mor baklava

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala şeker hastalarının endişesi başladı. Lakin bu baklava şeker hastalarını bayramda tatlıya doyuracak. Diyabetlilere özel hazırlanan bu tatlıya resmen talep yağıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bayramların vazgeçilmez yiyecekleri arasında bulunan şerbetli tatlılar şeker hastaları için tehlikeli bölge olarak biliniyor. Dolayısıyla bayramda doya doya baklava yiyemeyen diyabet hastaları bu durumdan şikayetçi. Lakin Erzurum’da bir baklava ustasının yaptığı bu tatlı diyabet hastalarına göre. İçerisinde bulunan mor un ve meyveler sağlığı tehdit etmiyor. Kadayıf dolmasıyla meşhur Erzurum’da baklava ustası Selami Atiş, Kurban Bayramı öncesi diyabet hastaları için mor un ve meyvelerden baklava üretiyor.

yeni-proje-3-001.jpg

ZARARLI ŞEKER YERİNE MEYVE KOYUYOR

Selami Atiş, Malatya’da yapılan mor ekmekten yola çıkarak diyabet hastaları için mor baklava yapıyor. Ahududu, incir, kırmızı lahana gibi mor sebze ve meyve özleri sayesinde şekerin hastalardaki negatif etkisini sıfırlayan ve tüketenin şeker oranında herhangi bir yükselmeye yol açmayan mor baklava, şeker hastalığı olup da tatlı yemeye korkan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

yeni-proje-1-004.jpg

Bu tatlının içerisine mor meyve ve sebzelerin kurutulup unla karıştırıldığı bir içerik bulunuyor. Ayrıca tatlının arasına kaymak ile fıstık eklenen adına da mor baklava denilen bu tatlı meyvelerden yapılan şerbet ile tatlandırıyor.

yeni-proje-2-001.jpg

DİYABET HASTALARI HAYRAN KALDI

İçerisinde şeker maddesi bulunmayan mor baklava, hazırlandıktan sonra saatler içinde tükeniyor. Gaziantep ve Kahramanmaraşlı ustalardan baklavacılığı öğrenen ve uzun zamandır sektörde farklı ürünler ortaya çıkaran Selami Atiş, diyabet hastaları için yaptığı baklavanın hamurunu orman meyvesi olarak bilinen ahududu ve böğürtlenin suyuyla mor olarak hazırladıklarını ifade ederek, “Arasına talebe göre ceviz ya da fıstık koyuyoruz. Fırında kızarttıktan sonra tatlı olarak şekerli tatlandırıcı yerine ahududu ve böğürtlen karışımından elde ettiğimiz şerbeti kullanıyoruz. Şeker kullanılmayan mor baklava, diyabet hastaları tarafından ilgi görüyor. Böylece diyabet hastaları, baklava özlemlerini gidermiş oluyor.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN