Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Maymun Çiçeği virüsü açıklaması: 'İnşallah ülkemize gelmez'

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Maymun Çiçeği virüsü açıklaması: 'İnşallah ülkemize gelmez'

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Maymun Çiçeği virüsüne ilişkin açıklama yaptı. Memişoğlu 'inşallah' diyerek şu mesajı verdi: İnsanlar paniklemesinler, sağlıkçılar olarak her türlü tedbiri almış durumdayız. İnşallah ülkemize gelmez, gelirse de gereğini yaparız.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği virüsüne ilişkin konuştu. Memişoğlu, şu anda Türkiye'de Maymun Çiçeği virüsünün olmadığına dikkat çekerek, "Maymun çiçeği şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı" dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, virüs ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer böyle bir tanı koyarsak bildireceğiz ve gereğini yapacağız izolasyonlar dahil. Aşısından testine kadar neler yapılacağı konusunda bakanlık olarak alarmdayız. Korkuya ve paniğe gerek yok. Tedbir ve planlamalarla, yakın takiple şu andaki pozisyonumuzda devam edeceğiz."

'BU BİR SALGIN OLMAZ'

"Covid gibi salgına sebebiyet vermeyeceği, olsa dahi pandemi oluşmayacağı yönünde kanaat var. Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. Şu ada ekstra bir tedbire ihtiyacımız yok"

'İNŞALLAH ÜLKEMİZE GELMEZ'

"İnsanlar paniklemesinler, sağlıkçılar olarak her türlü tedbiri almış durumdayız. İnşallah ülkemize gelmez, gelirse de gereğini yaparız. Bu konuda insanların rahat olmasını istiyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN