Resmen doğal sakinleştirici! Siniri stresi alıp pamuk gibi yapıyor: O takviye vitamin değil antidepresan çıktı

Resmen doğal sakinleştirici! Siniri stresi alıp pamuk gibi yapıyor: O takviye vitamin değil antidepresan çıktı

Yeni yapılan bir araştırma o takviye vitaminin tam bir antidepresan özelliği taşıdığını ortaya koydu. Öyle ki tüketildiği anda siniri stresi alıp pamuk gibi yapıyor…

ESMAGÜL KOÇAK

Sağlıklı bir yaşam için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri doğrudan besinlerden alabildiğimiz gibi takviye olarak da alabiliyoruz. Özellikle balık, keten tohumu ve cevizde bulunan o vitaminin ise takviye olmanın yanı sıra sakinleştirici özelliği olduğu da ortaya çıktı.

KULLANANLARIN AGRESİF VE ŞİDDETLİ DAVRANIŞLARI AZALIYOR

Yeni yapılan bir araştırmanın sonuçları oldukça şaşırttı. Söz konusu araştırmaya göre; balık, keten tohumu ve cevizde bolca bulunan omega-3’ü alan ya da takviye olarak tüketen kişilerin agresif ve şiddetli davranışları gösterme olasılığının daha düşük olduğu ortaya çıktı.

omega-3-faydalari-1.jpg

Öyle ki araştırma sonucuna göre omega-3 takviyesi saldırgan tavırları %30 oranında azaltabilecek etkiye sahip.

OMEGA-3 NEDİR?

Omega-3 yağ asidi, bağışıklığın güçlendirilmesi ve vücuttaki iltihapların azaltılması gibi temel görevleri üstlenen, vücutta doğal olarak üretilemeyen doymamış yağ grubu ailesinden esansiyel bir yağdır. EPA, DHA ve ALA olacak şekilde 3 ayrı çeşidi vardır. ALA bitki kaynaklı omega-3 yağ asidi, EPA ve DHA ise deniz ürünlerinden elde edilen omega 3 yağ asididir.

Omega-3’ün temel görevleri; bağışıklığı güçlendirmek, vücuttaki iltihabı azaltmak, kalp damar hastalıklarına karşı koruma sağlamak, trigliserid seviyesini düşürmek, göz ve beyin sağlığını desteklemektir.

omega-3-faydalari-2.jpg

Omega-3 yoğun olarak şu besinlerde vardır:

  • Sardalya, hamsi, somon, uskumru, istiridye, ringa, havyar gibi deniz ürünleri
  • Ceviz ile fındık
  • Kırmızı et
  • Yumurta
  • Keten tohumu
  • Soya fasulyesi
  • Kanola yağı
  • Avokado
  • Lahana, ıspanak, semizotu ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN